Veg au vin
Den klassiske Coq au vin – dog uden coq, smager henrivende og er en klassisk simreret. I min familie elsker vi simremad. Selvom det kræver en smule snittearbejde, er det i sig selv meget nemt, når det nu kan være en lidt hektisk hverdag med to unger på hver arm. Simremad må nemlig gerne stå og passe sig selv i støbejernsgryden i nogle timer. Jeg lod retten stå og simre i ca. 4 timer. Dog valgte jeg først at tilsætte soya granulat ca. 30 min inden vi skulle spise. (Du kan helt sikkert vælge at bruge bønner i retten. Her vil jeg nok foreslå butter beans eller kikærter).
Du skal bruge:
1-2 gulerødder
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 persillerod
200 g svampe
100 g perleløg
1-2 tsk røget paprika
1 tsk liquid smoke
1 laurbærblad
1-2 kviste rosmarin eller timian
1 håndfuld hakket persille
ca. 40 g mel
4-5 dl rødvin
1 grøntsagsbouillon (1 terning)
150 g soyagranulat eller kogte bønner
Salt & peber
Olie til stegning
Varm olien op i en gryde. Skræl gulerødder, løg og persillerod inden du skære dem i tern. Hvidløg hakkes fint og det hele svitses af i gryden. Tilsæt røget paprika, liquid smoke og skiveskåret svampe. Tilsæt melet og hæld derefter rødvin i gryden. Tilsæt bouillon og krydderurter i gryden og lad det hele stå på lav-mellemvarm blus i nogle timer. Husk at holde øje med, om der er nok væde i gryden – hvis ikke, kan du tilsætte mere rødvin eller spæde det op med en smule vand. Ca. 30-45 min inden tilsætter du soyagranulat og perleløg. Lad det koge med.
Server retten med mos, ris eller et godt stykke groft brød.
Hej Amalie
Opskriften er ca. til 2 personer.
Du vil sagtens kunne erstatte liquid smoke med røget paprika.
Hvis jeg skulle vælge nogle bønner til denne ret, ville jeg nok vælge kikærter, kidneybønner eller butterbeans 🙂
De bedste hilsner
Christina