Blomkålsgratin med grønne linser og valnødder
Igår lavede jeg blomkålsgratin ud af en rest blomkål og grønne linser som jeg havde i køleskabet, og den sad lige i skabet, eftersom jeg også tilføjede en håndfuld valnødder. Retten er til ca. 2 personer og er perfekt både som frokostret eller aftensmåltid, så har du en rest blomkål, kan én af mulighederne være at lave denne blomkålsgratin.
Du skal bruge:
1 blomkål
1 løg
1 gulerod
4 spsk kogte grønne linser
1 håndfuld hakkede valnødder
olie
2 tsk karry
2 tsk ingefær
2 tsk røget paprika
2 tsk spidskommen
2 tsk løgpulver
saften fra 1/2 citron
en smule chilisauce
en håndfuld hakket persille
salt og peber efter smag
Bechamelsauce:
2 spsk olie
3 spsk mel
3 dl plantemælk
2 spsk gærflager
lidt citronsaft
1 tsk muskat
salt og peber efter smag
1 håndfuld rasp
Tænd ovnen på 200º. Løg, blomkål og gulerødder snittes fint og sauteres på en pande med olie, grønne linser og krydderier. Tilsæt de hakkede valnødder, friskhakket persille og citronsaft. Hæld blandingen i et ildfast fad imens du tilbereder bechamelsaucen.
Olie hældes i en kasserolle sammen med mel. Pisk godt rundt i det med et piskeris og tilsæt plantemælk lidt efter lidt. Bliv ved med at piske til der ikke er klumper i. Tilsæt gærflager, revet muskatnød, citronsaft og smag den til med salt og peber. Hæld saucen over de sauterede grøntsager og tilføj rasp som det sidste over retten. Bag gratinen i ovnen i ca. 35-40 min.
Spis gratinen med en god salat.
Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu