Risalamande kage
En rest risengrød kan virkelig blive til noget helt igennem skønt. Udover risengrødsboller, blev der altså også plads til denne look-alike cheesecake med risalamande. Kagen er helt afgjort en sikker vinder, hvis der skal serveres lidt lækkert til gæsterne eller, hvis der bare skal være en hyggelig stemning på en torsdag aften.
Til bunden:
Springform på ca. 28 cm i diameter
120 g grovkiks (veganske)
10 friske dadler
2 tsk kanel
1 1/2 spsk flydende kokosolie
Til risalamande:
400 g rest risengrød
250 g soyafløde (jeg brugte en usødet, men hvis du bruger en sød, så hold evt. igen med sirup)
3 tsk vaniljepulver
3 spsk sirup
4 spsk mandelmel
revet skal fra 1 citron og 1 appelsin
smag til med citronsaft, vanilje og sirup
1,5-2 dl mandelmælk
2-3 spsk Agar Agar
Kirsebærlag:
100 g kirsebærsauce uden bær
3 tsk Agar Agar
lidt lunkent vand
Start med at blende kiks, dadler og kanel sammen. Bland det sammen med den flydende kokosolie. Beklæd en springform med bagepapir og fordel kiksemassen nederst i formen. Stilles på køl.
Pisk fløden til skum og tilsæt risengrød, sirup, mandelmel, citronskal, appelsinskal, vanilje og citronsaft. Smag risalamanden til. Tag en kasserolle med mandelmælk og varm den op til kogepunktet. Udblød Agar Agar i en smule lunkent vand og tilsæt det til mandelmælken. Pisk det godt sammen i ca. 2 min, inden du hælder det op i risalamanden, som også piskes godt sammen. Fordel risalamanden ud over kiksebunden og stil det på køl.
Samme procedure gøres med kirsebærsaucen, som netop er blevet gjort med mandelmælken. Opvarm saucen og tilsæt Agar Agar, som er blevet udblødt i lunkent vand. Hæld det i saucen og pisk det godt sammen. Fordel det jævnt ud over risalamanden. Stilles på køl i et par timer, til kagen har fået en fastere konsistens.
Nyd kagen til en god kop kaffe og tænd et lille julelys eller to.
Velbekomme
Ingen kommentarer endnu