Julens vaniljekranse
Hjemme hos os er det ikke en rigtig jul uden de obligatoriske vaniljekranse. Desværre havde jeg valgt en forkert dag til at holde bagedag for lige med ét sprang glasset på vores ovn. Der lå glas ud over det hele alt imens, jeg stod med fingrene smurt godt ind i kagedejen. Jeg indrømmer gerne, at mit hjerte sad oppe i halsen på mig, for da glasset sprang gav det så højt et knald, at man nærmest skulle tro det værste. Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg havde gjort, hvis F eller A havde været i nærheden af køkkenet på dét tidspunkt. Jeg har aldrig i mit liv oplevet noget lignende, og jeg kunne godt tænke mig at høre jer læsere, om I har hørt eller været udsat for det samme med jeres ovn? Én ting er sikkert. Vi SKAL have en ny ovn inden juleaften. I det hele taget må det gerne være meget snart, for jeg kan bestemt ikke undvære den i lang tid af gangen. Jeg har nemlig hele to småkagedeje i køleskabet, som bare venter på at blive bagt.
Du skal bruge:
2 vaniljestænger
170 g blendede dadler (de friske)
150 g plantesmør
250 g mel
1 nip salt
80 g mandelmel
2-3 spsk agavesirup
50 g finthakket mandler
50 g kartoffelmel
1/2 tsk hjortetaksalt
skal fra 1 citron
Indstil ovnen på 200°. Start med at blende dadlerne sammen med plantesmør til en ensartet masse. Hæld det op i en røreskål. Afhind mandlerne og hak dem fint. Tilsæt ingredienserne og ælt dejen sammen. Brug en sprøjtepose med stjernetyl eller rul vaniljekransene i hånden. Det er dejen nemlig god til. Bag dem i ovnen i ca. 5 min men kig endelig til dem undervejs. Et godt tip er at lægge to bageplader oven på hinanden for at forhindre, at småkagebunden får for meget varme og bliver brændt. Lad dem køle af, inden du opbevarer dem i en kagedåse – gerne med juleprint.
Så kan julen bare komme an.
Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu