Persillemayo med aquafaba
Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle bruge Aquafaba særlig meget, men det har den her mayonnaise da vist lavet om på. Hvis du ikke ved, hvad Aquafaba er, så er det helt og aldeles vandet fra de kogte kikærter (eller fra dåse)
Til en lille portion skal du bruge:
20 g kikærtevand
1 spsk citron
ca. 1 spsk dijonsennep
1/2 tsk salt
lidt peber
ca. 80 g smagsneutral olie
en håndfuld finthakket persille
udstyr: stavblender eller elpisker
Start med at blende/piske kikærtevand sammen med citronsaft, sennep og salt. Blend/Pisk imens du med en tynd stråle hælder olie deri. Smag mayonnaisen til og bedøm selv, om du ønsker at tilsætte mere olie. Tilsæt den hakkede persille og rør mayonnaisen. Hæld den på glad og stil den på køl.
Velbekomme
Hej Gunilla
Hvis du ikke vil bruge olie til din mayo kan du vælge at blende silken tofu og tilføje de ingredienser, som du synes skal være i en Mayo. Eksempelvis lidt syre, dijonsennep, kala namak (sort salt), hvidløg, salt og peber. Jeg håber, at du kan bruge svaret.
Kærlig hilsen Christina 🙂