Fyldt butternut squash med mungbønner

avocado-kiwi kage

Avocado-kiwi is. Hvem kunne ha’ troet, at denne kombination ville falde i god smag? Når den syrlige kiwi møder den fede avocado? (Og selvfølgelig lidt agavesirup). Der blev lavet en del is, da jeg havde mit ophold på køkkenskolen i Tourrettes Sur-Loup. Der var mange gode i blandt, men avocado-kiwi kombination er nok den, som jeg husker som værende en “AHA”-oplevelse. Jeg har prøvet at lave EB lille efterligning af isen i denne kage, hvor jeg bruger kiwi og avocado som fyldet på mandelbunden. Kagen arter sig bedst, når den opbevares i fryseren og tages op 15-20 min inden den skal bruges. Grundet dette er fordi, at kiwifrugten vil afgive en del saft, når den opbevares i køleskabet.

IMG_3744

Til en lille kage skal du bruge:

Bunden:

2,5 dl mandelmel

2,5 dl dadler

1 spsk sirup

1 tsk vaniljepulver

2 tsk citronsaft

1 spsk smeltet kokosolie

1 nip salt

Fyld:

2,5 dl kokosmælk (den tykke del)

2 avocadoer

3 kiwi

1/2 citron (saften)

2 spsk sirup

1 spsk smeltet kokosolie

1 tsk vaniljepulver

50 g mørk chokolade

blåbær

guldglimmer

 Start ud med at blende ingredienserne til bunden i en foodprocessor eller brug som alternativ en god stavblender. Smør en lille form med kokosolie og fordel bunden deri.

Fjern stenene fra avocadoerne, skræl kiwifrugterne og Blend dem sammen med den tykke del fra kokosmælken og de resterende ingredienser. Hæld fylder på bunden og stil kagen i fryseren i et par timer.

Smelt chokoladen, fordel det ud over kagen og pynt med blåbær og guldglimmer.

Velbekomme

Ingen kommentarer til avocado-kiwi kage

  • Liv

    Det ser meget spændende ud, og som du siger: hvem havde regnet med den kombination? Ingen – tænker jeg :p

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Fyldt butternut squash med mungbønner