Pølsehorn

Veganske fastelavnsboller

“Fastelavn er mit navn boller vil jeg have, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade”. Hvem kender ikke denne sang, som synges i starten af februar måned, og hvem har ikke i traditionen tro et fad med fastelavnsboller på bordet? Da det er fastelavn i slutningen af februar, altså den 26/02, gør det ikke noget, at tyvstarte når det kommer til at spise fastelavnsboller. Igår postede jeg en dej, som kan bruges til flere forskellige formål blandt andet disse lækre fastelavnsboller med hjemmerørt vaniljecreme. Så kan du, ligesom jeg, ikke vente til fastelavn, synes jeg helt bestemt, at du skal kaste dig ud i at lave fastelavnsboller allerede nu. Udover vaniljecreme kan du vælge at fylde dem med chokolade eller syltetøj –

Hvilket fyld kan du godt lide at fylde i dine fastelavnsboller?

img_4004

Du skal bruge:

1 portion basicdej

Creme:

2 dl plantemælk

2 spsk sirup

2-3 tsk vaniljepulver/sukker

revet skal fra 1 citron

1 dl vand/plantemælk

3 spsk majsstivelse/Maizenamel

Remonce:

2 spsk sukker

3 spsk smør

10-20 g revet marcipan


  1. Lav din basicdej – link i ingredienslisten.
  2. Start ud med at gøre cremen klar til dine fastelavnsboller.
  3. Hæld plantemælk i en kasserolle og tilsæt sirup, vanilje og revet citronskal.
  4. Tænd for blusset og varm mælken godt igennem.
  5. Ved siden af dig har du gjort din jævning klar (maizenamel røres ud i koldt vand/plantemælk). 
  6. Lad mælken komme op på kogepunktet og hæld din jævning deri alt imens du pisker med et piskeris. Med tiden vil mælken blive tykkere i konsistens.
  7. Lad cremen koge igennem i ca. 1 minuts tid inden du tager den af blusset og lader den køle en smule af.
  8. Remoncen blander du sammen i en skål. Tilsæt evt. Mere smør hvis remoncen føles alt for fast.
  9. Rul dejen ud og skær kvadrater af dejen. Størrelsen på kvadraterne afhænger alt af, hvor store du ønsker dine fastelavnsboller.
  10. Læg en klat vaniljecreme og 1 tsk remonce eller evt. en tsk marmelade/eller et lille stykke mørk chokolade på kvadraten.
  11. Fold enderne mod hinanden og klem siderne mod hinanden, så cremen ikke kan komme ud.
  12. Tænd ovnen på 170°.
  13. Læg fastelavnsbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl dem med vand eller plantemælk og lad dem hæve i 15 min.
  14. Sæt dem i den varme ovn og bag dem i 12 min.

Efter afkøling bør fastelavnsbollerne pyntes med lidt farverig glasur. Det kan enten gøres med kakaopulver, lidt rødbedesaft eller en smule gurkemeje, som blandes op sammen med flormelis.

Velbekomme.

Ingen kommentarer til Veganske fastelavnsboller

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Pølsehorn