Blomkålsbøffer med quinoa

Valentinskage

Jeg er høj, glad og lettet. Alt i alt blev det en rigtig god workshop til trods for, at det var allerførste gang, jeg pludselig stod som “underviseren”. Udover at være en oplevelse rigere, er det også noget, som i den grad styrker selvtilliden, for selvfølgelig kan man, hvis man tør! Så mens jeg med en pose glæde i sækken, fik jeg også fremtryllet en jordbærkage med en skøn peanutbund. Perfekt til valentin, som er lige om hjørnet.

img_4105

Til en lille kage skal du bruge:

Bund:

200 g friske dadler

3 spsk peanutbutter

3 spsk smeltet kokosolie

30 g havregryn

50 g peanuts

2 tsk æbleeddike

1 nip salt

2 spsk kakaopulver

Jordbærcreme: 

1  soyafløde (piskbar)

Bær fra 1 pose frosne jordbær

Revet citronskal fra 1 citron

2 spsk sukker

2 tsk agar agar

5 spsk lunkent vand

Jordbærgele:

Den resterende jordbærsaft fra posen

1 spsk sukker

1/2 dl vand

3 spsk lunkent vand

1 tsk agar agar


  1. Start ud med at fjerne sten fra dadlerne.
  2. Kom dem i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser eller brug en god stavblender.
  3. Blend det til en ensartet masse.
  4. Kom ‘kagedejen’ ned i en kageform beklædt med bagepapir.
  5. Pres den godt ned i formen og stil den på køl.

Jordbærcreme:

  1. Opvarm de frosne jordbær i en kasserolle til kogepunktet.
  2. Tilsæt 1/2 dl vand
  3. Si jordbærvæden fra. Den skal du bruge senere.
  4. Tilsæt revet citronskal og 2 spsk sukker.
  5. I en anden skål blander du 2 tsk agar agar med 5 spsk lunkent vand.
  6. Hæld det i ved jordbærrene og lad det koge godt igennem imens du pisker med et piskeris i ca. 2 min.
  7. Tag kasserolle af varmen og lad blandingen køle lidt ned.
  8. Pisk soyafløden med en elpisker til det bliver til flødeskum.
  9. Bland jorbærblandingen med flødeskummet og smør cremen ud på peanutbunden.
  10. Stil det hele tilbage på køl.

Jordbærgele

  1. Samme metode gør du som før, altså:
  2. Kom den resterende jordbærsaft sammen med sukker i en kasserolle og lad det komme op på kogepunktet.
  3. Bland 1 tsk agar agar med 3 spsk lunkent vand og kom det i ved væsken.
  4. Pisk det godt igennem indtil det tykner.
  5. Tag gryden af varmen.
  6. hæld geléen over jordbærcremen og stil det tilbage på køl i 30 min.
  7. Server kagen med blåbær, basilikumblade og revet chokolade.

img_4107

Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Blomkålsbøffer med quinoa