Hverdagspesto
Greeneater
Med gæster i hjemmet samt en ordentlig omgang influenza, har der ikke været den store tid til at fordybe sig omkring bloggen – dog vil jeg alligevel lige hurtigt smække en super enkel hverdagspesto op, som kan gøre selve dét at spise pasta eller rugbrødsmadder til en fest. Jeg har valgt at kalde denne pesto for hverdagspesto, da den for mit vedkommende altid er en pesto, som jeg har ingredienser til – selvom en almindelig basilikumpesto heller ikke kræver det helt store 😉
Til en lille portion skal du bruge:
1,5 håndfulde solsikkekerner
1 fed hvidløg
1 sjat citronsaft
1 potte basilikum
1/2 potte persille
1-2 spsk gærflager
1/2-1,5 dl olivenolie
smag til med salt og peber
- Rist solsikkekernerne af på en pande til de har en gyldenbrun farve
- Hæld solsikkekernerne retur i en miniblender eller foodprocessor. Stavblender kan også gøre det.
- Tilsæt krydderurter, hvidløg, gærflager, citronsaft og en smule olie som du gradvist tilsætter til ønsket konsistens.
- Smag pestoen til med salt og peber og stil den på køl.
Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu