Pastinak-kage med hasselnødder og kakaonibs
Lyder overskriften en anelse mærkelig i dine ører? Måske? Pastinak-kage er vist ikke noget, der bliver talt om så tit, men hvorfor skulle det være så meget anderledes end når vi bager gulerodskage – eller squashkage for den sags skyld?
Tanken var egentlig ikke “kage”, da jeg i torsdags så den pose med økologiske pastinakker, som var nedsat til en flad 10ér
(jeg elsker for i øvrigt STOP MADSPILD konceptet!). Det var egentlig først om søndagen, at det slog mig: ” Det er søndag – det er kagetid!”.
Og ja. Så måtte jeg igang. Med to små tilskuer ved min side, jonglerede jeg med bageingredienserne, tændte for køkkenmaskinen og 1-2-3 var kagen klar til at blive bagt. Det plejer at gå rimelig stærkt, når jeg bager kage, men det kan jeg vist kun takke min køkkenmaskine for.
Kagen er skøn – kagen er mild og med en fin balance takket være kakaonibs og finthakket hasselnødder, som er med til at give kagens sødme en anelse modspil.
Pastinak-kage med hasselnødder og kakaonibs:
- 1 stor pastinak eller 2 små
- 3 spsk plantesmør
- 1 tsk eddike
- 2 dl plantemælk
- 1 tsk bagepulver
- 1,5 tsk vaniljepulver/sukker
- Skallen fra 1 citron
- 1/2 tsk natron
- 1,5 dl sukker
- 2,5 dl mel
- 1 håndfuld finthakket mandler
- 4-5 spsk kakaonibs
- Tænd ovnen på 200°
- Klargør din pastinak, skær den i grove tern og kog den mør i en kasserolle med vand.
- Hæld pastinakken i en skål og brug en elpisker eller piskeris til at mose pastinakken.
- Tilsæt smør, eddike, sukker, natron, bagepulver, vanilje og revet citronskal i skålen.
- Pisk dejen godt sammen.
- Tilsæt plantemælk og mel i lidt efter lidt indtil der ikke er mere tilbage.
- Tilsæt finthakket hasselnødder og kakaonibs i dejen.
- Hæld dejen i et lille fad beklædt med bagepapir og bag kagen i 35-40 min.
- Lad kagen køle af og server den med pisket soyaflødeskum.
Ingen kommentarer endnu