Jordbærpandekager med hampefrø

Pastinak-kage med hasselnødder og kakaonibs

Lyder overskriften en anelse mærkelig i dine ører? Måske? Pastinak-kage er vist ikke noget, der bliver talt om så tit, men hvorfor skulle det være så meget anderledes end når vi bager gulerodskage – eller squashkage for den sags skyld?

Tanken var egentlig ikke “kage”, da jeg i torsdags så den pose med økologiske pastinakker, som var nedsat til en flad 10ér
(jeg elsker for i øvrigt STOP MADSPILD konceptet!). Det var egentlig først om søndagen, at det slog mig: ” Det er søndag – det er kagetid!”. 

Og ja. Så måtte jeg igang. Med to små tilskuer ved min side, jonglerede jeg med bageingredienserne, tændte for køkkenmaskinen og 1-2-3 var kagen klar til at blive bagt. Det plejer at gå rimelig stærkt, når jeg bager kage, men det kan jeg vist kun takke min køkkenmaskine for.

Kagen er skøn – kagen er mild og med en fin balance takket være kakaonibs og finthakket hasselnødder, som er med til at give kagens sødme en anelse modspil.


IMG_4458Pastinak-kage med hasselnødder og kakaonibs:

  • 1 stor pastinak eller 2 små
  • 3 spsk plantesmør
  • 1 tsk eddike
  • 2 dl plantemælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk vaniljepulver/sukker
  • Skallen fra 1 citron
  • 1/2 tsk natron
  • 1,5 dl sukker
  • 2,5 dl mel
  • 1 håndfuld finthakket mandler
  • 4-5 spsk kakaonibs

  1. Tænd ovnen på 200°
  2. Klargør din pastinak, skær den i grove tern og kog den mør i en kasserolle med vand.
  3. Hæld pastinakken i en skål og brug en elpisker eller piskeris til at mose pastinakken.
  4.  Tilsæt smør, eddike, sukker, natron, bagepulver, vanilje og revet citronskal i skålen.
  5. Pisk dejen godt sammen.
  6. Tilsæt plantemælk og mel i lidt efter lidt indtil der ikke er mere tilbage.
  7. Tilsæt finthakket hasselnødder og kakaonibs i dejen.
  8. Hæld dejen i et lille fad beklædt med bagepapir og bag kagen i 35-40 min.
  9. Lad kagen køle af og server den med pisket soyaflødeskum.

IMG_4449

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Jordbærpandekager med hampefrø