Pastinak-kage med hasselnødder og kakaonibs

Worcestershiresauce

Kender I Worcestershiresauce eller Engelsk sauce? Det er en slags krydret sauce, som man bruger til at give sine retter et ekstra pift -eksempelvis kan den bruges i gryderetter, i dressingen eller i biksemad. Mulighederne er mange. Saucen har en blanding af salt, surhed, sødme og umami over sig, og derfor er den ideel som et ekstra krydderi til din ret.

Jeg har ikke stødt på nogen vegansk udgave af Worcestersauce i butikkerne, da dem jeg har fundet enten indeholder ansjoser eller fishsauce, og det i sig selv er bestemt ikke vegansk.

Men vidste du, at det faktisk ikke er så svært at lave sin egen Worcestersauce?

Det kræver blot nogle få ingredienser og vupti – så er den der. Det bedste af det hele er, at du også kan sætte dit eget personlige præg på saucen, så hvis du tænker, at der skal flere krydderier i eller måske noget mere brun farin, ja så er det bare med at hælde i. Du kan jo eksempelvis også sætte et fint mærkat på flasken, hvor du opbevarer din Worcestersauce og evt. skrive dit navn og slutte af med Worcestersauce (eksempelvis: Annas Worcestersauce) – så bliver den lidt mere personlig – ikke sandt?


IMG_4470Christinas Worcestersauce:

  • 1,25 dl eddike (tag en hvilken som helst eddike, som du har stående)
  • 5 spsk brun farin
  • 5 spsk soya
  • 0,5 dl vand
  • 1 spsk citron
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 nip chili + muskat + allehånde
  • 1 tsk salt + løgpulver + kardemomme + kanel + ingefær

  1. Find en lille kasserolle frem og tilsæt alle ingredienserne
  2. Lad saucen koge i ca. 5 min inden du hælder den på en skoldet glasflaske.
  3. Lad den køle af inden du stiller den på køl.
  4. Kan opbevares i køleskabet i et rigtig godt stykke tid. Min er over 1 måned gammel og er stadig rigtig god.

IMG_4467

1

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Pastinak-kage med hasselnødder og kakaonibs