Vaniljemousse

Hverdags linse-bolo

Linser. You can’t live without them. Du har sikkert stødt på linser i dit lokale supermarked. Der findes flere varianter og derfor også mange muligheder, når du laver mad med linser. Nogle koger lettere ud og andre bruges eksempelvis i salater, deller osv. I denne sauce har jeg brugt røde linser. Røde linser koger meget let ud, har en smuk rød farve og smager i bund og grund fortræffeligt. Denne linsesauce kan du bruge til lidt af hvert. Du kan bruge den sammen med pasta, som fyld i din lasagne, som tilbehør til ris eller bare spise den som den er med et stykke groft brød dertil. Det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter sine grænser, så tænd for kogeblusset og sæt igang.

Du skal bruge:
1 løg
2 fed hvidløg
1 rødbede
1 pastinak
1 gulerod
2 stængler bladselleri
2 tsk røget paprika
2 tsk liquid smoke (kan udelades)
2 tsk chilisauce
2 tsk citronsaft
1/2 dl gærflager (kan udelades)
1 spsk oregano
2 spsk tomatpuré
2 små kopper røde linser
1 bouillonterning
2-3 dl vand
ca. 1 dl rødvin (kan udelades)
1 ds hakkede tomater
Friske krydderurter (Rosmarin, persille, basilikum osv.)
Salt og peber

Samtlige grøntsager snittes i små fine tern og kommes i en gryde med olie. Det hele svitses godt igennem. Tilsæt de røde linser med de øvrige krydderurter, friske krydderier plus vand. Det er muligt, at du skal tilsætte noget mere væske undervejs, da linserne suger meget af væden. Lad saucen simre i noget tid. Husk at smag til undervejs. Det kan være, at du selv synes, at der skal noget mere chili i eller måske en smule ketchup? I så fald er det en sund og mættende sauce fyldt med gode vitaminer og proteiner. Ønsker du en lidt mere blød konsistens, vil jeg anbefale, at du blender saucen en smule. Dog synes jeg, at der stadig godt må være lidt tekstur – det ser en smule pænere ud sådan rent visuelt.
Velbekomme.

image1

Ingen kommentarer til Hverdags linse-bolo

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Vaniljemousse