Krydderurte hummus med chiafrø

Græskarstew med et twist af mynte

Selvom efteråret godt kan trække i langdrag og kulden sommetider kan gå gennem marv og ben, ja så indrømmer jeg gerne, at årstidens mange skønne grøntsager- og frugter kan redde mit efterår bare en lille smule. Det er også tiden, hvor man trækker indendørs og hygger sig med hinanden på en helt anden måde, end når solen står allerhøjest på himlen. Her  får I endnu en ret, hvor græskar er én af hovedingredienserne. Gryderetten er et minde om én af mine stunder på Amagerbrogade, hvor min veninde, T, bor. Lad os sige det sådan. Hendes køkken og opvask kunne godt ligne en slagmark, når vi gik igang med at eksperimentere, og I kan tro, at vi hyggede os. Desværre er den oprindelige opskrift gået i glemmebogen, så jeg har gjort mit bedste for at huske så mange af ingredienserne som muligt. Uanset hvad, blev det en smagfuld og dejlig lun gryderet.

Du skal bruge:
1 løg
1/2 græskar i tern, eksempelvis hokkaido
2 fed hvidløg
1 snittet gulerod
3 tsk røget paprika
2 tsk spidskommen
1 tsk vaniljepulver
2-3  snittet jordskokker
1 ds hakkede tomater
1-2 tsk chilisauce
1/2 bouillonterning
ca. 1/2-1 dl vand
2-3 tsk tørret mynte
salt & peber
evt. friskhakket mynte
tilføj evt. soyagranulat til retten, men det er ikke nødvendigt.

Løg og hvidløg svitses i en gryde med olie. Tilsæt krydderierne Skræl og snit gulerødder og jordskokker inden de kommes deri sammen med græskarternene. Vend det rundt et par gange, inden du tilsætter de øvrige ingredienser. Læg låget på gryden, og lad det småkoge i ca. 20-25 min tid eller indtil græskarstykkerne har fået nok. Smag retten til med salt og peber, og tilsæt evt. en smule friskhakket mynte, inden du servere retten til ris, mos eller pasta.

FullSizeRender

Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Krydderurte hummus med chiafrø