Så hopper vi med på IKEA DIY bølgen

Ostecremet bechamelsauce

Herhjemme hos os kører vi madplan af den simple årsag. Det er billigere, og vi slipper for diverse impulskøb, selvom det til tider kan være svært at overholde, men det er en nødvendighed. Især efter at vi har fået børn. At lave madplan hver uge kan være sundt, og man bliver i den grad nødt til at variere- og eksperimentere, hvilket er min store spidskompetence (uanset om mine mad eksperimenter er vellykket eller ej). Denne her ostesauce er et skud fra hoften. Jeg synes, at konsistens og smag minder meget om ostesauce, og så er det en sauce, som helt sikkert kan piftes op med friskhakket persille, timian, basilikum eller måske nogle soltørret tomater og oliven.
Ostesaucen blev lørdag aften forenet med min opskrift på “Hverdags linse-bolo”, som du kan finde lige her. Tilsammen udgjorde de et skønt resultat på en dejlig og grøn hverdagslasagne med grønkål.

IMG_3037

Til oste-bechamelsaucen skal du bruge følgende:
(NB: Saucen svarer til en lille portion).
50 g jordskokker
190 g kartofler
1 fed hvidløg
1 tsk muskat
3 tsk løgpulver
2 tsk røget paprika
30 g cashewnødder (eller valnødder).
lidt af vandet fra de kogte jordskokker, kartofler og hvidløg
10-15 g gærflager
2-3 tsk citronsaft
Smag saucen til med urtesalt/alm salt og peber

Jordskokker, kartofler og hvidløg skrælles, skæres i tern og koges møre. Efter kogning gemmes vandet til senere brug.
Hæld alle ingredienser plus de kogte kartofler, jordskokker og hvidløg i en foodprocessor eller blend det hele med en stavblender. Juster ostesaucen med det afkogte vand, salt og peber. Brug saucen som bechamel i en lasagne, til canelloni eller som ostecreme på en pizza.
Velbekomme

image1

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Så hopper vi med på IKEA DIY bølgen