Ostecremet bechamelsauce

Grønkålspesto med valnødder

Udover, at jeg er meget glad for græskar, som I jo nok har bemærket i mine tidligere opslag, så vil jeg da også udbringe en skål for denne grønne kål. Grønkålen har fulgt mig igennem barndommen og jeg mindes den som noget helt unikt. Jeg er født og opvokset i Sønderjylland, og i Sønderjylland har man en fast tradition, at man nytårsaften får serveret grønlangkål. Det er ikke just en let ret, og jeg må ærligt indrømme, at man da også lige slår mave en ekstra gang som i: “Jeg knapper lige bukserne op og slænger mig på divaen et øjeblik.” Det skal dog lige siges, at det smager helt igennem fantastisk. Det gør denne pesto også. Den er grøn, grov og nordisk inspireret.

image1

Du skal bruge:
100-150 g grønkål
60 g nødder/kerner (jeg brugte 30 g valnødder og 30 g solsikkekerner).
5 g gærflager (kan undlades).
1-2 spsk olie
1-2 spsk citronsaft
ca 1/2-1 dl vand til at gøre pestoen lind
salt & peber

Rist kerner & nødder på en glohed pande, inden du kommer dem i din foodprocessor. Tilsæt de øvrige ingredienser og smag pestoen til.
Du kan evt. tilføje bredbladet persille eller den klassiske basilikum.  Spis den til italienske retter eller brug den som pålæg på et stykke ristet rugbrød med topping.
Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Ostecremet bechamelsauce