Risengrødsboller

Hokkaido hummus

Imens jeg sidder og skriver dette indlæg, tænker jeg tilbage på den allerførste gang, jeg tilberedte en grydefuld med kikærter. Duften af kikærter, vækkede ikke den store begejstring i mig, og da jeg skulle smage på dem, måtte jeg også tage mig selv i at stå og lave en fæl grimasse. Idag ca. 9 år senere kan jeg simpelthen ikke leve uden mine kikærter. Jeg elsker smagen, deres konsistens, og de utallige retter, man kan lave med kikærter. Det bedste af det hele er, at min datter også kan lide dem! Hurra for det!

Når jeg laver hummus, tilføjer jeg næsten altid lidt ekstra. I denne her blev det en rest hokkaido græskar, som vi havde liggende i køleskabet. Det var en mængde, som passede perfekt til den dåse kikærter, jeg havde liggende. Normalt har jeg kikærter, som skal lægges i blød inden kogning, fordi det er langt billigere, men når man har mange jern i ilden, som jeg har lige for tiden, er det meget rart, at der også findes kikærter på dåse!

IMG_0148

Du skal bruge:

400 g hokkaido græskar i tern
1 ds kikærter
1 spsk olie
1 spsk citronsaft
1 spsk spidskommen
1 fed hvidløg (er ej nødvendigt)
1 tsk røget paprika
1 tsk chilisauce
ca. 1 dl vand
salt og peber

Tænd ovnen på 200° og kom dine græskartern på et stykke bagepapir. Stil dem i ovnen i ca. 20 min eller til de er bløde i konsistens. Køl dem af og blend dem derefter med de øvrige ingredienser. Smag til med salt, peber og citronsaft hvis nødvendigt.

Velbekomme.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Risengrødsboller