Skipper Skræk boller
Hjemmebag er og bliver det bedste. Jeg elsker, når bollerne er fyld med lufthuller og har en sprød skorpe. De må gerne være røde, grønne eller kernerig. Tværtimod synes jeg, at det gør noget godt til brød/bolledejen. Min kæreste derimod er helt pjattet med de klassiske fødselsdagsboller. Dem, som er helt bløde og saftige når de er nybagte. På det område må jeg nok tilstå, at fødselsdagsbollerne ikke lige er min spidskompetence. Det lader jeg vor kære farmor og mormor om at producere.
Spinatboller hører desværre til en sjældenhed her i hjemmet, men da jeg havde en rest spinat tilovers, kunne det ikke være mere perfekt end at den havnede i bolledejen.
Du skal bruge:
15-20 g gær
4 dl lunkent vand
150 g optøet spinat
2 tsk salt
1/2 tsk kardemomme
2 spsk olie
170 g groft mel
ca. 400 g hvedemel
Rør gær ud i vandet og tilsæt olie, salt og kardemomme. Bland spinat deri og de to melsorter. Hold igen med hvedemel. Brug en køkkenmaskine og ælt dejen godt igennem til den slipper skålen. Tilsæt den sidste rest mel. Stil dejen til hævning på køkkenbordet i ca. 2 timer. Stil den derefter i køleskabet til næste dag eller bag bollerne med der samme. Opvarm ovnen på 200° imens du former bollerne. Jeg plejer at bruge en ske, så mine boller ser altid lidt rustikke ud. Lad bollerne hæve i ca. 10-15 min, inden du stiller dem i ovnen, hvor de skal have mellem 15-20 min.
Har du en favoritopskrift, du altid bruger eller laver du brød/boller på slump?
Ingen kommentarer endnu