Pumpkin latte

Lyserøde prinsesseboller

Hjemme hos os elsker vi brød og boller, og der står tit en dej klar i køleskabet, Hvis nu lysten melder sig til en lun nybagt bolle. Jeg opbevarer højest dejen omtrent 5 dage i køleskabet, da den ellers kommer til at smage lidt som surdej, og det er ikke meningen. Dog synes jeg, at dejen topper på 2. dagen, hvis nogle skulle få lyst til at gemme en dej til senere brug. Det betyder også, at du ikke behøves at bruge så meget gær.

Tidligere på ugen, postede jeg en opskrift med spinatboller, og   når der er grønne boller på bloggen, må der også være nogle lyserøde prinsesseboller. Rødbeder giver brødet en rigtig flot farve, og så smager de rigtig godt, hvis man ønsker at variere lidt i sit brødudvalg. Selv ungerne vil nyde bollerne med velbehag, for det er da lidt sejt, at spise lyserøde boller, ikke?

IMG_0011

Du skal bruge:

2 fintrevet rødbeder

15-20 g gær

2 spsk olie

2 tsk salt

2 håndfulde solsikkekerner

4 dl  lunkent vand

1,5 dl grahamsmel

7 dl hvedemel

Riv rødbederne på den fine side af rivejernet. Rør gæret ud i det lunkne vand og bland det sammen med rødbederne. Hæld grahamsmel, salt, olie, solsikkekerner deri og halvdelen af hvedemelet. Lidt efter lidt tilsætter du den resterende mængde mel alt imens du rører- og ælter dejen på din køkkenmaskine eller med de bare næver. Ælt den godt igennem i ca. 10 min tid. Stil dejen til hævning på køkkenbordet i 2 timer. Du kan vælge at gemme din dej i køleskabet til senere brug, eller forme boller af dejen og tænde for ovnen på 200°. De skal have 15-20 min.

Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Pumpkin latte