Lyserøde prinsesseboller

Smørepålæg med gulerod og oliven

Det er sjovt at eksperimentere i køkkenet og min lyst til netop dette er vokset meget her på det sidste. Somme tider går det godt og andre gange mindre godt. Det er Udfordrende men også interessant i længden, for man lærer meget om sammensætning, smage og opbygning af retter.

I søndags skulle der laves spread og jeg endte op med to udgaver. Den ene blev med gulerod med et strejf af peberrod og den anden blev med sorte oliven. Mine spreads indeholder ofte solsikkekerner som én af hovedingredienserne. Solsikkekerner er milde i smagen, og teksturen er cremet, når de bliver cremet. Det gode ved solsikkekernerne er, at der ikke behøves så meget olie, da det kan erstattes med vand og/eller citronsaft.

IMG_0019

Udblød 100g solsikkekerner i vand i min 20 min.

Gulerodsspread:

50 g udblødte solsikkekerner

2 gulerødder i tern

10 g revet peberrod

1/2 tsk ingefær

2 tsk citron

lidt citronskal

1 spsk olie

salt og peber efter smag

vand til din spread har en god konsistens

Olivenspread:

50 g udblødte solsikkekerner

50 g oliven

1 tsk løgpulver

1/2 spsk citronsaft

1 spsk olie

vand til din spread har en god konsistens

salt og peber efter smag

BLEND, BLEND, BLEND – selvfølgelig hver for sig. Tilføj salt og peber efter smag og nyd dine to nye spreads på ristet brød.

Velbekomme

IMG_0018

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Lyserøde prinsesseboller