Chokoladepålæg med sorte bønner

Blomkålsgratin med grønne linser og valnødder

Igår lavede jeg blomkålsgratin ud af en rest blomkål og grønne linser som jeg havde i køleskabet, og den sad lige i skabet, eftersom jeg også tilføjede en håndfuld valnødder. Retten er til ca. 2 personer og er perfekt både som frokostret eller aftensmåltid, så har du en rest blomkål, kan én af mulighederne være at lave denne blomkålsgratin.

Du skal bruge:

1 blomkål

1 løg

1 gulerod

4 spsk kogte grønne linser

1 håndfuld hakkede valnødder

olie

2 tsk karry

2 tsk ingefær

2 tsk røget paprika

2 tsk spidskommen

2 tsk løgpulver

saften fra 1/2 citron

en smule chilisauce

en håndfuld hakket persille

salt og peber efter smag

Bechamelsauce:

2 spsk olie

3 spsk mel

3 dl plantemælk

2 spsk gærflager

lidt citronsaft

1 tsk muskat

salt og peber efter smag

1 håndfuld rasp

Tænd ovnen på 200º. Løg, blomkål og gulerødder snittes fint og sauteres på en pande med olie, grønne linser og krydderier. Tilsæt de hakkede valnødder, friskhakket persille og citronsaft. Hæld blandingen i et ildfast fad imens du tilbereder bechamelsaucen.

Olie hældes i en kasserolle sammen med mel. Pisk godt rundt i det med et piskeris og tilsæt plantemælk lidt efter lidt. Bliv ved med at piske til der ikke er klumper i. Tilsæt gærflager, revet muskatnød, citronsaft og smag den til med salt og peber. Hæld saucen over de sauterede grøntsager og tilføj rasp som det sidste over retten. Bag gratinen i ovnen i ca. 35-40 min.

Spis gratinen med en god salat.

image

Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Chokoladepålæg med sorte bønner