Dadelkugler med gulerødder

Grønne linsedeller

Endnu en omgang linsedeller er havnet på bloggen, og dene gang er de med oliven. For et par dage siden kogte jeg en stor grydefuld med grønne linser, og planen var egentlig, at de skulle have været brugt til noget helt andet end linsedeller, men da tiden har været knap og linserne skulle bruges, blev det altså til en ordentlig omgang deller med oliven. Jeg er rigtig slem til at gå og snacke af dellerne, når vi har dem i køleskabet, så de holder ikke længe herhjemme hos os. Jeg bruger dellerne til rugbrødsmadder og til aftensmåltidet – eksempelvis i en burger.

image

Du skal bruge:

800 g kogte grønne linser

100 g oliven

10 g peberrod eller chilisauce

2 spsk gærflager

3 tsk røget paprika

3 tsk løgpulver

3 tsk karry

1-2 spsk hoisinsauce

1 spsk citronsaft

2-3 tsk salt

peber efter smag

en håndfuld friskhakket krydderier evt. persille

10 spsk havregryn alt afhængig af hvor våd farsen er

5 spsk rasp

Blend ingredienserne sammen til en ensartet masse og rør evt. Ekstra rasp eller havregryn i, hvis farsen føles for våd. Varm en pande op og tilsæt en smule olie, hvis ikke du har en slip-let pande – ellers behøves olie ikke. Form dem som små eller store bøffer. Steg dem på middelvarm temperatur og giv dem ca. 4-5 min på hver side.

image

Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Dadelkugler med gulerødder