Buttersnegle med græskar og valnødder

Veganske æbleskiver

Idag runder vi november af og træder ind i december måned. Jeg har stadig svært ved at forstå, at året er ved at rinde ud, så derfor skal der ikke gøres status endnu. Jeg har istedet valgt at diske op med æbleskiver på den sidste dag i november måned. Som I jo nok ved fra et tidligere opslag, er jeg født og opvokset i Sønderjylland, og i Sønderjylland, eller der hvor jeg kommer fra, er æbleskiven ikke fuldendt, hvis ikke der er svesker i, så når jeg laver æbleskiver, er det med- og uden svesker.

Mange af opskrifterne på æbleskiver er med æg. Det er denne ikke. Jeg har tidligere bagt en anden udgave af veganske æbleskiver, men selve æbleskiven blev alt for kompakt, så det var ikke noget hit. Den skal nemlig være en smule luftig og let i konsistensen. Opskriften, som jeg her vil dele med jer, er mit bedste bud på en vellykket æbleskive – og så er den super nem af lave.

image

Du skal bruge:

20 g gær

30 g plantemargarine

5 dl plantemælk

1 tsk bagepulver

1 tsk kardemomme

1 nip salt

1-2 spsk sukker

300 g mel

50 g grahamsmel

revet skal fra 1 citron

Lidt kokosolie til æbleskivepanden

Lun mælken til den har en fingervarm temperatur og rør gæren deri. Tilsæt de følgende ingredienser og pisk dejen godt. Lad den stå til hævning i ca. 30 min. Varm din æbleskivepande op og smelt lidt olie i hullerne, inden du fylder dem med dej. Vend æbleskiverne jævnligt. Du kan evt. fylde dem med sveskemos, æbletern, chokolade eller Naturli’s Cashew smørbar.

Velbekomme

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Buttersnegle med græskar og valnødder