Græskarboller med kanel

2 slags julegodter med rødbeder og svesker

Det er ufatteligt, som tiden drøner derud af. Idag er det den 2. søndag i advent og jeg ser frem til at bruge dagen sammen med min familie. Et muligt besøg i den nærliggende skov kan nemt gøre sig gældende. Især fordi det altid er rart at få rørt sig lidt og i det hele taget få noget frisk luft til krop og sjæl. Har I planer for dagen idag eller måske faste traditioner i adventstiden?

Da det er den 2. søndag i advent, skal I endelig ikke snydes for en smule godter. Udover de sædvanlige havregrynskugler, har jeg i år også kreeret to andre størrelser. Den ene er med svesker og den anden med rødbeder. Bedøm selv, hvilken der er din favorit.

IMG_0428

Sveskekugler med chiafrø:

100 g friske dadler

100 g udblødte svesker (skal de være voksenvenlige, kan de udblødes i portvin)

1 tsk kanel

1 tsk vanilje

100 g havregryn

1 spsk kokosolie

2 spsk kakaopulver

1 tsk citron

1-2 spsk chiafrø

Blend ingredienserne sammen med undlad chiafrøene. Dem tilsætter du tilsidst. Stilles gerne på køl, inden du triller kugler.

Rødbedekugler med syltede ingefær:

50 g fintrevet rødbede

50 g marcipan

100 g dadler

1 spsk kokosolie

1 tsk vaniljepulver

50 g havregryn

1 spsk kakaopulver

2 tsk syltede ingefær (kan undlades, hvis man ikke bryder sig om smagen)

Følg den samme procedure som ved sveskekuglerne.

Stil alle kuglerne på køl og tril dem i alskens lækkerier.

Velbekomme.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Græskarboller med kanel