2 slags julegodter med rødbeder og svesker
Det er ufatteligt, som tiden drøner derud af. Idag er det den 2. søndag i advent og jeg ser frem til at bruge dagen sammen med min familie. Et muligt besøg i den nærliggende skov kan nemt gøre sig gældende. Især fordi det altid er rart at få rørt sig lidt og i det hele taget få noget frisk luft til krop og sjæl. Har I planer for dagen idag eller måske faste traditioner i adventstiden?
Da det er den 2. søndag i advent, skal I endelig ikke snydes for en smule godter. Udover de sædvanlige havregrynskugler, har jeg i år også kreeret to andre størrelser. Den ene er med svesker og den anden med rødbeder. Bedøm selv, hvilken der er din favorit.
Sveskekugler med chiafrø:
100 g friske dadler
100 g udblødte svesker (skal de være voksenvenlige, kan de udblødes i portvin)
1 tsk kanel
1 tsk vanilje
100 g havregryn
1 spsk kokosolie
2 spsk kakaopulver
1 tsk citron
1-2 spsk chiafrø
Blend ingredienserne sammen med undlad chiafrøene. Dem tilsætter du tilsidst. Stilles gerne på køl, inden du triller kugler.
Rødbedekugler med syltede ingefær:
50 g fintrevet rødbede
50 g marcipan
100 g dadler
1 spsk kokosolie
1 tsk vaniljepulver
50 g havregryn
1 spsk kakaopulver
2 tsk syltede ingefær (kan undlades, hvis man ikke bryder sig om smagen)
Følg den samme procedure som ved sveskekuglerne.
Stil alle kuglerne på køl og tril dem i alskens lækkerier.
Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu