Appelsinkage
For nogle år siden troede jeg, at jeg skulle være kok. Jeg havde et kortere ophold på en køkkenskole i Sydfrankrig, hvor jeg hjalp til i køkkenet. Det var en fantastisk oplevelse, som jeg aldrig vil glemme. Én af de kager, som jeg elskede allerhøjest, var en appelsinkage, som udelukkende bestod af mandelmel, sukker og appelsiner. Jeg har prøvet så godt, som jeg nu kunne at genskabe denne kage. Udover dette har jeg tilføjet Naturli’s Cashew smørbar til kagen, fordi den passer perfekt deri. Kagen kan godt have en smule syrlighed i sig på grund af, at man bruger hele appelsinen. Smag på selve dejen og bedøm selv, om du ønsker en sødere smag – tilsæt da flere dadler til selve dejen.
Du skal bruge:
2 øko appelsiner
200 g mandelmel
1 stor spsk kokosolie
25-30 stk friske dadler
3 tsk vanilje
2 tsk kanel
1 nip salt
2 spsk Cashew smørbar fra Naturli’
1 1/2 tsk bagepulver
100 g mørk chokolade
kokosmel eller hakkede nødder til pynt
Læg appelsinerne i en kasserolle og dæk dem med vand, lad dem koge under låg i 1 1/2-2 timer. Husk at tilføje mere væske, hvis der er behov for dette. Lad appelsinerne køle af, inden du blender dem sammen med de resterende ingredienser. Smag på dejen, om den mangler mere sødme. Indstil ovnen på 200° Og bag den i et ildfast fascveklædt med bagepapir i ca. 40 min.
Lad kagen køle af. Smelt den mørke chokolade over vandbad. Hæld det ud over kagen og pynt med hakkede nødder eller kokosmel. Stil den på køl i et par timer, inden du servere kagen.
Velbekomme.
Hej Kristina
De skal koges med skræl, da du bruger hele appelsinen. Derfor er det også vigtigt at smage dejen til med ekstra sødme. 🙂 Jeg lover dig for, at det er en dejlig frisk kage. Kærlig hilsen Christina