Butter seitan med naanbrød
Fredag aften stod den på min udgave af Butter seitan med naanbrød. Det var første gang, at jeg kastede mig ud i at lave dette til aftensmad men bestemt heller ikke sidste gang. Det er først her på det sidste, at jeg har fået øjnene op for seitan, og jeg kan rigtig godt lide det. Det er rart, at der er en afveksling, så det ikke behøves at være tofu eller soyagranulater hver gang. Seitan kan du, takket være Naturli’, være så heldig at finde i både Meny, Kvickly og Super Brugsen. Det er ihvertfald dér, jeg har set det. Du kan også lave det selv, men det kræver en bestemt type mel, der er beregnet til at lave seitan. Det kan findes i Helse-Else eller bestilles over nettet.
Du skal bruge:
50 g soya yoghurt
1 tsk karry
1/2 tsk kardemomme
1 tsk chili
1 tsk garam masala
1 tsk kanel
1 tsk spidskommen
2 fed hvidløg
1/2 tsk nelliker
1/2 tsk allehånde
1 tsk gurkemeje
10 g ingefær
2 tsk citron
1/2 ds hakkede tomater
1 tsk salt
olie
200-250 g seitan i tern
50 g finthakkede gulerødder
1 løg i skiver
1/2 dl madlavningsfløde (soya)
Yoghurten blendes med krydderier, ingefær, hvidløg og hakkede tomater. Hæld det over dine seitan tern og lad det trække i 1 time til 2 i køleskabet. Husk at smage saucen til, hvis den skal være stærkere eller have mere salt.
Imens kan du lave dejen til naanbrød. Opskrift længere nede
Hæld olie i en gryde og sautér løg og gulerødder. Kom saucen med seitantern deri og tilsæt soya madlavningsfløde. Lad det simre i 35 min.
Spises med ris eller naanbrød. Husk friskhakket koriander.
Du skal bruge:
0,5 dl soyamælk
50 g soyayoghurt
10 g gær
1 tsk bagepulver
1 tsk sukker
1 spsk olie
50 g grahamsmel
150 g hvedemel
Lun mælken til den er fingerlun. Udrør gæren deri og tilsæt de resterende ingredienser. Ælt dejen godt sammen og tilsæt mere mel, hvis der er behov. Stil dejen til hævning i en skål på køkkenbordet i en time. Opvarm en stegepande. Den skal være MEGET varm. Tag en klump af dejen og flad den godt ud. Den må gerne være så flad som muligt. Læg den flade dej på panden og steg dem på hver side i ca. 1 min, men kig endelig til siderne undervejs.
Ingen kommentarer endnu