Butter seitan med naanbrød

Vegansk citronfromage

En klassisk citronfromage indeholder altid æg og husblas. Det er ikke noget, som indgår i en vegansk kost, da begge dele stammer fra dyr. No Go! Men hvad gør man så lige? Jo, man bruger da bare andre alternativer såsom agar agar og aquafaba. Jeg har siden søndag aften gået og cravet efter citronfromage. Du ved, sådan en lækker, blød og saftig fromage med en syrlighed fra citronerne, fedme fra flødeskum og sødme fra sukker. Da vi stadig er igang med projekt ovn, må jeg ty til De andre redskaber i køkkenet, og lur mig ikke, om jeg både havde en enkelt øko citron, aquafaba, soya flødeskum og agar agar. Citronfromage sæt igang! Hvor mandag oftest er en uoverskuelig start på endnu en arbejdsuge, var den morgen altså startskuddet på min citronfromage. Det tog allerhøjest 30 min, og så var desserten kommet på køl. Citronfromage er som så ikke en juledessert, men jeg ved at man nogle steder i landet spiser den til nytårsaften.

IMG_0624

Til en lille portion skal du bruge:

1 øko citron

7 spsk kikærtevand (aquafaba)

5 spsk flormelis

2 1/2 tsk agar agar udrørt i lunkent vand

1/2 brik piskbar soyafløde

Start ud med at piske dit kikærtevand helt stift. Det tager lige lidt tid, men inden du ser dig om, vil det være som at stå med en skål piskede æggehvider. Når dit kikærtevand er helt stift, pisker du flormelis deri og tilsætter skallen (fintrevet) fra din øko citron. Hæld aquafabaen i en skål og stil den til side for en kort stund.

Hæld din soyafløde i skålen og pisk den til flødeskum.

Tag din citron, halver den og pres saften ud i en kasserolle. Tænd for blusset og varm den langsomt op. Udblød agar agar i lunkent vand og hæld det i den opvarmede citronsaft. Skru lidt op for temperaturen og pisk alt hvad du kan i ca. 1 min tid. Tag gryden af varmen og tjek om der er kommet uønskede klumper deri. Hvis dette er tilfældet, vil jeg anbefale, at du hælder det igennem en si, inden det hældes ned til flødeskummet.

Bland alle indredienserme sammen og pisk det hele godt igennem, inden du hælder fromagen i en skål, som stilles på køl. Lad den stå i køleskabet i 1 1/2 times tid. Pynt den med flødeskum, kakaonibs eller hvad du lige har lyst til.

Velbekomme.

Ingen kommentarer til Vegansk citronfromage

 • Hej Mia
  Det er en skrivefejl fra min side og er hermed rettet. Du skal selvfølgelig bruge den mængde flødeskum, der står nævnt ?.
  Tak og god dag
  Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Lindegaard

  Der skal bruges 1/2 brik fløde.
  I opskriften står der så at jeg skal piske halvdelen af mit fløde til skum .. er det så den 1/2 brik eller kun 1/4 del brik.. er resten så til pynt eller?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor dejligt, Lise. Jeg håber, at I vil synes om den ? Rigtig god fornøjelse.
  De bedste hilsner og god jul fra Christina.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Tusind tak. Den lyder god! jeg har længe ledt efter en vegansk citronfromage-opskrift uden held og har så småt overvejet selv at “opfinde” en – indtil jeg faldt over din version. Nu skal familien teste den i morgen i adventskransen skær?.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Butter seitan med naanbrød