Raw pebernødder
Julesmåkagerne lader vente på sig, da projekt ny ovn stadig er en igangværende proces. Det ser dog ud til snart at tage en ende, da vores nye ovn gerne skulle dukke op i slutningen af denne uge (Spørg endelig ikke, om jeg glæder mig!! HURRA). Heldigvis bugner køleskabet med friske dadler, for det må man bare ikke gå ned på. Friske dadler er et hit herhjemme. Jeg elsker at bruge dadlerne som et sundere alternativ til sukker, og så er vi vist storforbruger af diverse daddelkugler herhjemme. Det er ihvertfald noget, som F elsker. De friske dadler bliver idag brugt til at lave raw pebernødder. Smagen minder meget om pebernødder, da det er de samme krydderier, der bliver brugt, og så er det en skøn lille julet mundhapser. Men pas på. De får hurtige ben at gå på.
Til en lille portion skal du bruge:
150 g friske dadler
1 spsk kokosolie
1/2 tsk nelliker
1/2 tsk hvid peber (yderst vigtigt. Der SKAL hvid peber i pebernødder).
1/2 tsk kardemomme
1 tsk stødt ingefær
1 1/2 tsk kanel
60 g mandelmel
Smelt kokosolien og hæld det sammen med dadler og krydderier. Blend det sammen til en ensartet masse. Rør mandelmel deri og stil den rå dej på køl i en time. Tril dejen til små kugler og opbevar dem på køl, hvis da ikke de bliver spist med det samme.
Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu