Tykke bløde klejner

Juleboller

Jeg har bagt Juleboller til eftermiddagshyggen idag. F har været hjemme siden sidste onsdag grundet sygdom, men hun er så småt ved at være ovenpå igen. Hun er dog meget småtspisende og jeg håber måske, at julebollerne vil gøre hende i godt humør. Især fordi hun selv har hjulpet til med dejen.

IMG_3623

Du skal bruge:

10 g gær

4 1/2 dl plantemælk

1 1/2 tsk salt

1/2 dl olie

50 g finthakkede mandler

1 1/2 spsk kanel

1 spsk sukat

2 spsk rosiner

1 1/2 spsk syltede appelsinstykker (find det ved bageartiklerme)

1 tsk kardemomme

1/2 tsk nelliker

ca. 2 tsk revet citronskal

50 g havregryn

50 g grahamsmel

330-350 g hvedemel

evt. Kanel/sukker

Rør gæren ud i plantemælk og tilsæt salt, olie og samtlige krydderier. Hæld de to typer mel, mandler, havregryn, citronskal og det tørrede frugt i dejen. Ælt den godt igennem. Brug evt. en køkkenmaskine. Den er virkelig guldværd, når der skal bages. Tilsæt evt. Mere mel, hvis dejen føles for klistret. Når dejen er æltet godt igennem, stiller du den til hævning på køkkenbordet under et viskestykke i et par timer.

Varm ovnen op på 250 g varmluft, når dejen er færdig med at hæve. Tril boller af dejen og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys dem evt. med kanel/sukker hvis dette ønskes. Bag dem i ovnen i ca. 13 min. Spis dem lune med smør og et glas gløgg.

Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Tykke bløde klejner