Juleboller

Julegløgg og vinderen af Tiny Gardens Giveaway

Lige pludselig gik det stærkt. Om tre dage er det juleaften. Jeg føler mig overhovedet ikke klar, men hvornår bliver man også lige det? I mellemtiden er det blevet tid til at finde vinderen af min giveaway, og jeg kan glædeligt overrække gaveæsken til: ASTRID POULSEN ?? – Stort tillykke. Send mig venligst en email med de nødvendige oplysninger, så gaveæsken kan komme hjem til dig!

Mine egene spirer er begyndt at vokse meget, og jeg ser frem til at få dem brugt i nogle af de retter, som jeg går og har i tankerne.

IMG_3634

Indtil da må I nøjes med min yndlingsgløgg. Det er fra nu af SLUT med at købe gløgg på karton. Der er desuden heller ikke meget gløgg over dem med alle de e-numre og smagsaromaer. Det er SÅ nemt at lave sin egen gløgg og så smager det overdrevent godt, hvis man altså er en gløggtante.

IMG_0137

Til gløgessensen skal du bruge:

2 dl sukker

4 dl vand

3 kanelstænger

1 1/2 tsk hele nelliker

1 appelsin

1/2 citron

Til gløggen:

1 flaske rødvin

mandelsplitter

Hæld vand og sukker sammen i en kasserolle. Halver appelsinen og tilføj det til sukkerlagen sammen med de øvrige ingredienser. Lad lagen koge i ca. 20 min. Tag kasserolle af varmen og hæld rødvinen i. Lad gløggen køle af og stil den i køleskabet natten over. Dagen efter kan du si din gløgg og hælde den på en patentflaske. Når du laver gløgg med mandelsplitter og rosiner skal du huske, at gløggen kun lige må nå kogepunktet 🙂

IMG_3631

Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Juleboller