Oregano ost

Langtidshævet pizzabund

Pizza smager bedst i Napoli. Det har jeg erfaret. Dog er det ikke lige til at importere sine Pizzaer fra Napoli fra tid til anden, men man kan vel have lov at drømme? Jeg kan godt lide at spise pizza, hvis bunden er god. For mit vedkommende kan man nå rigtig langt med den rette bund. Jeg har de sidste mange gange brugt en helt særlig opskrift på en god pizzabund, som jeg i sin tid fandt. Jeg vælger oftest at tilføje noget groft mel til dejen, da det giver bunden lidt ekstra smag og sprødhed. Udover det elsker jeg, at dejen langtidshæver i køleskabet.

Til 2 pizzaer skal du bruge:

300 g manitobamel (eller alm hvedemel)

50 g grahamsmel

50 g durummel

10 g gær

1 1/2 tsk salt

2 1/2 dl vand

Af de 300 g mel, tager du 4 spsk fra, som du blander sammen med den 1/2 dl af vandet, gær og salt. Det er din fordej. Stil den til hævning i ca. 50 min. Efter hævning blander du de resterende indgredienser sammen og ælter dejen godt igennem. Stil dejen til hævning i køleskabet i minimum 8 timer.

IMG_0003

På min pizza havde jeg tomatsauce, svampe, rødløg, tomater, jordskokker, veganske pølser fra Aldi, oregano ost (se tidligere indlæg) og mizunaspirer fra Tiny Gardens

Tænd ovnen på den højeste temperatur. Lad din bageplade være i ovnen, så den kan blive godt varm. Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå i 30 min. Del dejen i to og rul dem ud inden du endnu engang lader dem hæve i ca. 30 min. Tilføj dit yndligsfyld til pizzaerne og placer én pizza ad gangen på den varme bageplade. Bag dem hver især i ovnen i ca. 10-12 min.

Velbekomme.

Ingen kommentarer til Langtidshævet pizzabund

 • […] (BLW), bliver det bare ikke nemmere med en morgenmadssnegl. Dejen er faktisk en rest af dejen til de langtidshævede pizzabunde. Det kan varmt anbefales at bruge denne dej, da det giver sneglene lidt sprødhed, og du kan sagtens […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina KH

  Altså øv skrev en kommentar, som forsvandt som dug for solen.
  Nå men jeg må bestemt prøve din fremgangsmetode:-)
  Og min bedste pizza fik jeg på Malta.

  Et super dejligt nytår ønskes:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Oregano ost