Nytårskage anno 2016

Morgenmadssnegle

Her til morgen serverede jeg morgenmadssnegle for pigerne. Det er en helt igennem en skøn børnevenlig morgenmad, som kan fyldes med, hvad man lige lyster. Mindstepigen A elsker mad og da hun får lov til selv at sidde med maden og udforske det (BLW), bliver det bare ikke nemmere med en morgenmadssnegl. Dejen er faktisk en rest af dejen til de langtidshævede pizzabunde. Det kan varmt anbefales at bruge denne dej, da det giver sneglene lidt sprødhed, og du kan sagtens gemme en lille rest dej i køleskabet. Sørg blot for at beklæde dejen, så den ikke bliver tør. Fortvivl ikke, hvis du ikke har en dejrest i køleskabet. Du laver bare en portion dej som beskrevet nedenfor.

Jeg gjorde sneglene klar igår aftes, så de lige var til at komme ind i ovnen her i morges. Lettere kunne dét altså ikke gøres.

IMG_3734

Til ca. 10-12 snegle skal du bruge:

175-200 g alm hvedemel

50 g havregryn

15 g gær

1,5 dl lunkent vand

1 nip salt

1/2 tsk ægte kanel

Fyld kan eksempelvis være:

1 revet æble

bananmos af 1,5 banan og evt. 1-2 spsk havregryn

1 lille håndfuld blåbær

1 spsk chiafrø

1 spsk kakaonibs

1 spsk hørfrø

1 tsk ægte kanel

1 tsk vaniljepulver

Lav sneglene klar aftenen inden. Rør gæren ud i lunkent vand sammen med salt og kanel. Tilsæt havregryn og noget af melet alt imens du ælter dejen godt igennem. Tilføj mere mel, hvis dette er nødvendigt. Stil dejen til hævning i ca. 1 time.

Lav fyldet klar til dine morgenmadssnegle. I mine snegle havde jeg følgende ingredienser:

Bananmos af 1,5 banan
1 revet æble
2 spsk chiafrø
1 tsk vaniljepulver
1 tsk kanel
1 lille håndfuld blåbær

Indstil ovnen på 200°. Rul dejen ud og fordel fyldet derpå. Rul dejen sammen til en lang pølse og skær dine snegle i ca. 3 cm tykkelse. Fordel sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med lidt plantemælk eller vand og stil dem i den varme ovn. Lad dem bage i ca. 10 min til de har en gylden overflade. Drys med kanel og server dem lune.

Velbekomme.

Ingen kommentarer til Morgenmadssnegle

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Nytårskage anno 2016