Morgenmadssnegle

Fyldt butternutsquash med mungbønner

At spise plantebaseret mad er virkelig som at være til fest hver eneste dag og igår var der virkelig en kæmpe fest i køkkenet. Jeg elsker, når jeg har tid og overskud til at kræse om maden. Igår var der tid til at kræse om aftensmaden. Jeg havde i løbet af dagen købt mungbønner og butternut squash. Jeg tror ikke lige, at jeg havde tænkt så meget over købene indtil jeg i tidsrummet, hvor der herhjemme bliver lavet aftensmad fik kreeret dette lille stykke mesterværk. Mums filibaba

IMG_3739

Til 1 person skal du bruge:

1/2 butternut squash

2 spsk olie

1 løg

2 fed hvidløg

1 snackpeber

1/2 chili

1 håndfuld finthakket persille

1-2 tsk finthakket timian

5 brune svampe

1,5 dl kogte mungbønner

1 tsk løgpulver

1 tsk røget paprika

1,5 spsk oregano

2 spsk gærflager

saften fra 1/2 citron

1,5 dl bouillon eller vand

1/2 dl fløde

Dressing:

1 spsk tahin

1 tsk finthakket hvidløg

1 1/2 spsk citronsaft

3 spsk vand

1 spsk agavesirup

1 tsk chilisauce

1 tsk finthakket friskhakket timian

smag til med salt og peber

Tænd ovnen på 200°. Halver dit butternut squash og fjern kernerne på den ene halvdel. Pensl med olie, salt og peber. Pak halvdelen ind i staniol og bag den i ovnen i ca. 30 min. Når dit butternut squash er færdigbagt og kølet en smule af, skraber du indmaden ud.

Hak løg, hvidløg og dit indmad fra det halve butternut squash. Svits det på en pande med olie. Tilsæt krydderier og de andre grøntsager i finthakket form. Tilsæt gærflager, de kogte mungbønner  (kog ca. 1/2-1 dl mungbønner i 20-30 min tid) og væske. Når væsken er kogt ind, fylder du dit halve butternut squash, som du yderligere bager i ovnen på 200° i 20 min tid.

Imens laver du din tahindressing (bland alle ingredienser sammen), som du smager til med salt og peber.

Hæld dressingen over dit færdigbagte butternut squash, drys med finthakket persille og spis en lækker salat dertil.

VOILA og velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Morgenmadssnegle