Grønne grønkålsdeller
Som I nok har bemærket – eller ihvertfald ved besked om nu, så er grønkål én af mine præferencer, når det kommer til kålsorter. Jeg kan godt lide smagen, mulighederne og tanken om de mange sunde vitaminer, som netop er i grønkål. Jeg er vokset op med grønlangkål, som er én af mine favoritter. Igennem min barndom lærte jeg også, at grønkål sagtens kan indgå i mange andre sammenhænge – og har du eksempelvis ikke prøvet at lave grønkålschips endnu, er dette simpelthen også noget du bør – eller kan kaste dig ud i at lave. Idag vil jeg gerne dele en opskrift på nogle dejlige grønne deller, som jeg kreerede idag alt imens min kære svigermor legede med F & A – hvilket er noget, som de sætter stor pris på.
Du skal bruge:
300 g udblødte kikærter (uden at de skal koges).
1 løg
2 fed hvidløg
2 tsk bagepulver
100 g optøede ærter
50 g grønkål
en håndfuld frisk persille
en håndfuld koriander (kan man ikke lide smagen er dette ej nødvendigt).
saften fra 1 citron
2 tsk chilisauce
2 tsk spidskommen
3 tsk salt
1,5 – 2 dl vand
ca. 5 – 6 spsk hvedemel
kokosolie til stegning
Aftenen inden du går igang, skal du sætte dine kikærter i blød i vand (mellem 10-12 timer). Det gør at giftstoffet, Lektin, bliver udvandet fra kikærterne. Lektin er ikke farligt for mennesker, men det kan forårsage at man ender med diarré eller mavekrampe, og det ønsker vi altså ikke – derfor UDBLØD KIKÆRTERNE.
Hæld kikærterne i en foodprocessor (eller brug ligesom jeg selv en god stavblender). De følgende ingredienser, men hold lidt igen med vand og mel, da det kan svinge lidt i, hvor fast du ønsker farsen. Min fars blev god ved de angivne mængder, men du kan sagtens gøre farsen en lille smule mere fast i konsistensen. Blend alle ingredienser sammen til en ensartet fars. Stil farsen på køl i 20 min. Tag din bedste stegepande frem og tilsæt kokosolie (har du en slip-let pande, er dette dog ikke nødvendigt). Panden skal være godt varm. Brug en ske til at forme bøffer eller deller af farsen og steg dem, til de har en gyldenbrun farve.
Velbekomme.
Hej Nina
Det kan du sikkert godt, men så tænker jeg, at du skal tilføje noget mere rasp/mel. 🙂
Kh Christina