Grønne grønkålsdeller

Lørdag med forkælelse (cookies)

Det er lørdag og jeg har huset for mig selv – altså det vil sige, at A sover, og min kæreste er på gåtur med F. Det er dejligt, at kunne få lov til at trække stikket ud og bare nyde roen – høre sit åndedræt og mærke hjertet banke. Uden at blive alt for filosofisk og dagdrømmende tog jeg arbejdstøjet på, hev fat i støvsugeren og fik muget ud. Inden da, lagde jeg en ansigtsmaske, hvilket må være et årti siden sidst jeg gjorde det. Jeg har længe været på udkig efter produktet Rasul, som er marokkansk sæbejord. Rasul kan bruges til både hår og hud og er meget skånsom. Jeg har grundet amning (er mit eget bud) en irriteret og uren hud ved kæbelinjen, som irriterer mig grænseløst. Jeg er ikke så vild med tanken om at skulle smøre alverdens lægeordineret cremer fyldt med antibiotika på huden, så jeg har fået anbefalet en homøpatisk salve fra min lokale Helse-Else samt Rasul, som fås i pulverform eller flager. Jeg håber inderligt på, at det kan være med til at berolige min hud en smule.img_3842

Og når det nu er lørdag, skal I ikke snydes for en lille opskrift på nogle sunde cookies. Jeg havde ikke lige en forestilling om, at de her cookies blev gode – men jeg kan betro jer med, at de forlængst er spist, så gode må de have været. F var ihvertfald helt begejstret for dem og nød hver eneste bid alt imens hun så Ramasjang. Jeg føler, at jeg med en god mavefornemmelse og ro i sindet, kan bage disse cookies igen og især til F, da de er gode til et hurtigt mellemmåltid i ulvetimen og både kan spises af børn og voksne. Selvfølgelig skal der også være plads til ganske almindelige cookies med riiigeligt plantesmør, sukker og hvidt mel, bevares. Sommetider er det bare rart med et sundere alternativ. Vær opmærksom på, at denne cookies er blød, så ønsker du en cookie med knæk, så kan du evt. bage dem her 

img_3838

Til ca. 12-15 cookies skal du bruge:

2 bananer

5 dl havregryn

saften fra 1 appelsin

7 friske dadler

2 tsk vaniljepulver/sukker

1,5 spsk smeltet kokosolie

1 tsk bagepulver

1 nip salt

50 g mørk chokolade

Tænd ovnen på 200°. Hæld bananer, dadler, kokosolie og havregryn i en skål og pisk indtil konsistensen er som en grov dej. Hak chokoladen fint og tilsæt det sammen med de resterende ingredienser. Hav en bageplade klar med bagepapir. Af dejen triller du små kugler, som du trykker flade på bagepapiret. Bag dine cookies i ovnen i 12-15 minutter. Opbevares i en kagedåse.

Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Grønne grønkålsdeller