Lørdag med forkælelse (cookies)

Min favoritdej

img_3854

Jeg vil idag give jer et bud på en basicdej – altså en dej, som kan bruges til lidt af hvert. Det er meget rart at kunne hive sådan en frem i en fart, når der eksempelvis skal bages flere forskellige ting. Jeg har indtil videre brugt min basicdej til følgende bagværk, som du også finder her på bloggen:

Du skal bruge:

1,5 dl lunet plantemælk

15 g gær

1 tsk salt

1 tsk sukker

50 g havregryn

1 spsk smeltet kokosolie

1/2 tsk kardemomme ( hvis det er til fastelavnsboller)

225-240 g mel


Lun plantemælken og kokosolie til en fingerlun  temperatur. Hæld plantemælken i en røreskål og tilsæt gær, salt og sukker. Opløs gæren deri, inden du tilsætter de resterende ingredienser. Ælt dejen godt igennem og tilsæt mere mel, hvis dette er nødvendigt. Dejen skal føles blød uden at klistre på hænderne. Stil dejen til hævning i ca. 1-2 timer. Ønsker du at bage brød/boller, tænder du for ovnen på 250 °. Tril boller af dejen eller fyld dejen i en brødform. Bagetiden afhænger af, hvad du bager, men jeg vil tro, at det er 10-12 minutter for bollerne og 20-30 minutter for brødet. Du kan altid vende brødet eller bollerne i vejret (altså når du tester, om de er færdigbagte) og banke på dem. Lyder det hult indeni skulle de gerne være færdigbagte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Lørdag med forkælelse (cookies)