Jordbær smoothie med basilikum

Mungbønnepostej

Kan du ligesom jeg godt lide en rubber med postej? Så se med her, for denne postej vil med garanti falde i god smag hos selv de yngste i huset. F nød ihvertfald at slikke skålen ren. Der er ikke noget fancy pancy over selve opskriften på denne postej – men når du først smører et tykt lag på din rugbrødsmad og smækker to agurkeskiver på – se SÅ snakker vi æstetik. Jeg har erfaret, at dét krydderi, som er med til at give postejen kant og en god smag er allehånde. Udover det er der ikke så meget andet at sige end værsgo:

img_3887

Du skal bruge:

2 dl mungbønner

1 løg

1,5 tsk allehånde

3 tsk salt

2 tsk røget paprika

1 tsk løgpulver

1 fed hvidløg

3 spsk gærflager

2 tsk æbleeddike/citron

5 spsk fløde (eller plantemælk)

2 spsk knuste hørfrø

1 dl rasp

2 spsk olie

1 spsk bouillonpulver

peber


Start ud med at skylle mungbønnerne i koldt vand. Derefter skal de koge i ca. 30 minutter. Når dine mungbønner er færdigkogte, skal de køle af, inden du går videre i processen.

Tænd ovnen på 200°. Hæld de afkølede mungbønner op i en foodprocessor og tilsæt én efter én de følgende ingredienser. Ejer du ikke en foodprocessor, kan en stavblender godt gå an. Smag endelig til undervejs. Hæld postejen op i et ildfast fad, som du inden da har smurt med olie, eller brug istedet et stykke bagepapir. Dæk postejen til så den ikke bliver for mørk i toppen og bag den i 40 min.

Velbekomme.

img_3885

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Jordbær smoothie med basilikum