Fyldig Citronkage med birkes

Gulerodsboller

Hvis der er én der elsker at bage boller og brød i hjemmet, så er det vist mig. I weekenden er der både blevet bagt boller, rugbrød og chokoladekage til stor fornøjelse for børn og voksne – man kan vist roligt sige, at vi ikke mangler noget – tværtimod. Har du også lyst til at bage, synes jeg helt bestemt, at du skal kaste dig ud i denne simple men samtidig lækre opskrift på gulerodsboller, der også fungerer fint som fødselsdagsboller.

Du skal bruge:

3 dl plantemælk

50 g plantesmør

15 g gær

2 tsk salt

2 tsk sukker

2 gulerødder

2,5 dl grahamsmel

9 dl mel + lidt ekstra

Ekstra: hørfrø, solsikkekerner og/eller sesam


Lun mælken og smørret i en kasserolle – temperaturen skal være fingerlun. Hæld blandingen i en skål og tilsæt gær, salt og sukker. Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet. Tilføj det til gærblandingen. Tilsæt de to meltyper og ælt dejen godt sammen. Dejen skal ikke føles klistret, når du tager fat i den, så det er meget muligt, at der måske skal lidt mere mel i under æltningen. Lad dejen hæve under et viskestykke i 40 minutter.

Tænd ovnen på 200°. Tril boller af dejen og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg fik 9 boller af dejen. Pensl dem med lidt vand og pynt dem med forskellige frøsorter. Jeg brugte blandt andet solsikke, sesam og knuste hørfrø. Når ovnen er klar, skal de bage i ca. 15 minutter.

Lad dem køle af, når de er færdigbagte, og når de er klar anbefaler jeg stærkt at servere dem med smør og en kop varm kakao.

Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Fyldig Citronkage med birkes