Gulerodsboller

Chokoladekage med revne rødbeder

Er du også vild med chokoladekage er det her måske et godt bud på en god fyldig én af slagsen? Som jeg nævnte igår har weekenden været fyldt med diverse bagværk i alle afskygninger og den her rødbedekage så altså dagens lys i lørdags. At den allerede er spist kommer vi ‘hmm hmm’ eller jeg ikke nærmere ind på 😳.

Og hvis du derude tænker hvad i alverden en rødbede laver i en chokoladekage – ja så er det altså noget der ses oftere i kagebilledet – altså at der sniger sig en sund grøntsag ind i en sukkersød kage. Jeg har tidligere poster kager med grøntsager i som denne her eller her.

img_3933

Du skal bruge:

160 g sukker

2 hørfrøæg ( 2 spsk knuste hørfrø + 6 spsk vand)

50 g plantesmør

1 stor rødbede eller to små, fintrevet

100 g smeltet mørk chokolade

3 dl mel

2,5 dl kakaopulver

1 nip salt

1 spsk revet citronskal

2 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

2 tsk kanel

1 dl plantemælk

Tænd ovnen på 200º. Pisk sukker, smør og hørfrøæg til en ensartet masse. Tilsæt mælk, smeltet mørk chokolade sammen med de revne rødbeder og citronskal. Sigt mel, kakaopulver, bagepulver, salt, vaniljesukker og kanel i dejen og vend det i dejen. Kom kagedejen i en smurt kageform/eller som er beklædt med bagepapir. Stil kagen i ovnen i ca. 45-60 minutter. Tjek kagen undervejs og dæk den med bagepapir hvis overfladen tager for meget farve.

Server kagen med en ganache af 60 g smeltet mørk chokolade blandet med 1/2 brik plantefløde til en ensartet creme. Lad den stå på køl til ganachen er blevet fast. Smør ganachen ud på kagen inden servering og pynt med friske bær.

img_3942

Velbekomme

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Gulerodsboller