Sheperds pie med grønne linser

Falafler med gulerod og ingefær

I dag stod der falafler på nethinden. Det er længe siden, at jeg sidst har lavet falafler – jeg tænker at det simpelthen er på grund af, at jeg ikke har nogen foodprocessor i køkkenet. Sådan én savner jeg ofte når jeg laver mad. Heldigvis kan min stavblender fra kitchenaid også gøre arbejdet, og jeg skal da bestemt ikke klage for uden den havde der nok ikke været falafler på menuen. Det er sjovt at variere indholdet i falaflerne – de her er eksempelvis i en skøn kombination med ingefær, gulerødder og sesam. Falafler skal efter min mening steges i olie – men det betyder selvfølgelig ikke, at de ikke duer til ovnbagning – tværtimod. Jeg har bare erfaret at jeg bedst kan lide dem, med en sprød skorpe, og det kan oftest være svært at opnå samme sprødhed i ovnen.

img_4021

Til ca. 24 skal du bruge:

2 dl tørrede kikærter

2 løg

2 fed hvidløg

1,5 gulerod

1 håndfuld frisk persille

1 spsk røget paprika

2 spsk løgpulver

1 spsk spidskommen

2 tsk bagepulver

3 spsk rasp

3 spsk sesam

1 spsk citronsaft

1-2 tsk friskrevet ingefær

2 tsk chilisauce

2-3 tsk salt

Smag til med peber

4 spsk kokosolie


Udblød kikærterne i minimum 8 timer. Efter udblødning er det en meget god ide at skylle dem grundigt i vand. Hæld kikærterne i en foodprocessor eller brug ligesom jeg en god kraftig stavblender. Tilsæt krydderier, persille, gulerødder og væske. Blend det hele sammen til en ensartet masse og lad den hvile i 10-15 min. Tag en lille god gryde frem. Tilsæt kokosolie  og lad det smelte. Af falafeldejen former du små kugler, som du steger i den varme olie til de har en gyldenbrun overflade. Placer dem på et stykke køkkenrulle for at det kan absorbere noget af olien. Der vil ca. være 24 falafler i denne portion. Server falaflerne i en skøn grøn salat med tahindressing  eller brug dem som fyld i pitabrød.

img_4020

Velbekomme.

2

  • Hej Nikki 🙂 gør endelig det. Når du først kommer igang med at lave falafler, kan det være svært at stoppe igen 😉 god aften til dig

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har i længe (meget længe!) gerne villet prøve at kaste mig ud i at lave falafler, det kunne være, jeg skulle til at tage mig sammen, for de ser godt nok gode ud! 🙂
    Kram,

    http://nikkilund.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Sheperds pie med grønne linser