Falafler med gulerod og ingefær

Buddhabowl med lune krydderier

Jeg kastede mig her til aften for første gang ud i at lave en Buddha Bowl. Buddha Bowl er meget in lige for tiden. Det består som regel af en form for ris, quinoa eller bønner toppet med bagte og rå grøntsager og som prikken over i’et en skøn dressing. Det er en lækker og mættende måde at spise sin mad og så kan man variere det som man har lyst til. Min Buddha Bowl blev lavet med Urtekrams Rice Mix, som i den grad er blevet en favorit her i hjemmet.   Indholdet i posen består af basmati ris, røde ris, quinoa – og linser, så med sådan en pose kommer man vidt omkring og derfor er det, ifølge min mening, et godt valg når man laver en Buddha Bowl. Udover Urtekrams Rice Mix havde min bowl en dejlig kombination af varme krydderier og tahin dressing. Så selvom det for mit vedkommende er første gang, jeg laver en Buddha Bowl, er jeg dog meget glad for resultatet.

img_4040

Til 1 person skal du bruge:

1 dl Ricemix fra Urtekram

1/2 squash

1/4 aubergine

1/2 løg

1 sød kartoffel

1 håndfuld edamamebønner

1 tsk spidskommen

1 tsk kanel

2 spsk olie

2 tsk garam masala

1 tsk røget paprika

1 tsk salt

peber

2 tsk løgpulver

2 spsk balsamicoeddike

Tahindressing:

2 spsk tahin

1/2 fed hvidløg

1/2 dl vand

1-2 spsk citron

1-2 spsk sød chili

lidt salt


Tænd ovnen på de højeste antal grader den kan klare. Skyld grøntsagerne og skær squash, løg og aubergine i grove tern. Skær den søde kartoffel i skiver. Hæld grøntsagerne bortset fra den søde kartoffel i en skål, hvor du tilsætter olie og de samtlige krydderier bortset fra kanel. Vend grøntsagerne et par gange med krydderierne.

Pensl stykkerne af den søde kartoffel med olie og vend dem i salt og kanel.

Læg grøntsagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 15-20 min.

Imens sætter du vand over til risblandingen og koger dem efter anvisningen på pakken.

Rør tahindressingen sammen med hvidløg, citron, chilisauce, vand, salt og peber.

Optø edamamebønnerne i mikroovnen og lad den køle af.

Hæld risblandingen i en dyb skål og fordel grøntsagsblandingen ud over risene. Tilføj edamamebønner og tahindressingen. Tilføj evt avocado eller friske tomatskiver.

Nyd din lune Buddha Bowl og fortæl mig hvad du plejer at toppe din Buddha Bowl med 🙂

img_4039

Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Falafler med gulerod og ingefær