Buddhabowl med lune krydderier

Blåbærmuffins

Idag fylder min ældste datter Freya 2 år. 2 ÅR?? Det er slet ikke til at forstå hvor tiden lige er blevet af? Lige pludselig forstår jeg godt det budskab der lyder rundt omkring, når andre forældre prædiker om, at man skal HUSKE at nyde nuet sammen med sine kære små for inden man ser sig om, er de fløjet fra reden. Av. Der er heldigvis mange år endnu, men de år kan hurtigt nå at indtræffe.

Og selvom hendes fødselsdag først bliver fejret i dagplejen imorgen og med bedsteforældrene om 2 uger, skal hun selvfølgelig ikke snydes for gaver og fødselsdagskage på hendes store dag – det er jo trods alt ikke hver dag, at man fylder 2 år. Freya ved udemærket godt hvad kage er, og hun elsker det – hvem gør ikke det? Jeg valgte at bage blåbærmuffins, som hun også får med i dagplejen imorgen sammen med pizzasnegle

img_4069

På toppen kastede jeg mig ud i at lave Laa-Laa fra Teletubbies, da det er det helt store hit i hjemmet. Da det godt kan være en anelse svært at opdrive vegansk fondant, fandt jeg heldigvis en hjemmeside, hvor der lige netop var noget brugbart fondant. Hvad synes I om resultatet?

img_4071

Til 6 store muffins skal du bruge:

2,5 dl plantemælk

2 spsk citronsaft

120 g sukker

60 g plantesmør

2,5 tsk bagepulver

1/2 tsk natron

Skallen fra 1 citron

2 tsk vaniljesukker

5 dl mel

1 bakke blåbær


  1. Indstil ovnen på 200°
  2. I en skål blander du alle de tørre ingredienser
  3. I en anden skål mixer du sukker, smør, revet citronskal, vaniljesukker og citronsaft med en elpisker.
  4. Hæld plantemælken deri og pisk.
  5. Tilsæt melblandingen lidt efter lidt.
  6. Kom blåbær i blandingen og bland dem forsigtigt sammen.
  7. Fyld muffinsforme med kagedejen. Da dejen hæver, skal du ikke fylde formene helt ud. Fyld dem op til ca. lidt over halvdelen.
  8. Bag dem i ovnen på 200° i ca. 25-30 min.
  9. Pynt dem med glasur eller en skøn smørcreme  (1:1 af flormelis og smør evt. med revet citronskal)

Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Buddhabowl med lune krydderier