Hummus med søde kartofler og kanel
Greeneater
Man kan vist godt sige, at der er gået kanel på hjernen. Det er sjovt at bruge andre krydderier i sin hummus end man lige er vant til. Sommetider sidder krydderierne lige i skabet mens man andre gange måske lige skal sim hummus til et par gange inden den sidder lige i skabet. Heldigvis fungerede den søde kartoffel rigtig godt sammen med kanel og kikærter.
Du skal bruge:
- Kikærter svarende til 1 dåse (240 g kogte)
- 1 fed hvidløg
- 1/2-1 sød kartoffel
- 2 tsk ægte kanel
- 2 tsk spidskommen
- 3 spsk citronsaft
- 1-2 tsk salt
- 2 spsk olie
- Vand efter behov, når kikærterne blendes.
- Tænd ovnen på 200° og skræl din søde kartoffel.
- Skær den i grove tern og kom ternene på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag kartoffelternene i ovnen i ca. 20-25 min.
- Hæld kikærterne i en blender/foodprocessor.
- Tilsæt hvidløg, krydderier, olie, citronsaft og kartoffelternene og blend, blend, blend.
- Tilsæt lidt vand undervejs til du har en cremet konsistens.
- Smag din hummus til. Det kan være, at du gerne vil have mere hvidløg eller kanel i – eller måske synes du, at den har brug for noget citron eller salt.
Ingen kommentarer endnu