Pickles

Fødselsdag

I weekenden har vi fejret en lettere forsinket fødselsdag for min ældste datter sammen med familien. Da jeg er den eneste plantespiser i flokken har det engang imellem være lidt af en udfordring – men jeg fornemmer allerede nu hvor stor en forståelse og positiv interesse der er omkring det – især når de lige pludselig finder ud af, at de der lækre bløde fødselsdagsboller og den der smagfulde flotte fødselsdagskage som for i øvrigt bestod af en chokoladekage fyldt med chokolade- og appelsincreme ikke indeholdt nogle former for animalske produkter.

Når en Laa-Laa kage bare er en sikker vinder. Fondant er fra Renshaw

Jeg elsker deres udtryk i ansigtet når de kigger forbløffet over på mig og udbryder: “Virkelig? Ej jamen.. Det smager jo bare så godt!” “Og bollerne er med mandelmælk, siger du? Dét må vi hellere prøve.” . Hvor er det altså bare fedt, når noget så simpelt får folk til at tænke sig om en ekstra gang og måske overveje at tænke i nye baner – eller måske bare det med at blive mødt med forståelse og anerkendelse. At min familie ikke er bange for at prøve noget nyt.

Og jeg kunne jo selvfølgelig have undladt at fortælle, at bollerne er med mandelmælk og plantesmør, at kagen er uden æg og fløde, eller at min hotdogpølse er vegansk.

Men hvorfor skulle jeg gøre det? Hvorfor skulle jeg tie om noget, som jo netop er så fedt at få fortalt – Budskabet om, at vi sagtens kan undvære animalske produkter i vores mad. At der ikke er nogen grund til at være så skepsis om noget, som er så vigtigt. Nemlig at passe på dyrene, hinanden og vores jord.

MARTS MED MEDFØLELSE

Spring ud i det og oplev, hvor fantastisk og befriende det netop er – hop med på vognen når Marts med Medfølelse snart går igang – måneden hvor Danmarks veganske forening, Mad med Medfølelse, for 5. år i træk inviterer alle der har lyst til at udfordre sig selv i at spise 100 % plantebaseret kost. Du kan allerede nu deltage via Mad med Medfølelses invitation på Facebook lige her eller tjekke Mad med Medfølelses hjemmeside, hvor der allerede nu ligger en masse nyttig viden, og hvor der løbende vil dukke meget mere op.

Jeg har ihvertfald startet min weekend på bedste vis.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Pickles