Fødselsdag

Græskarkernevafler (glutenfri)

Vi er for allerførste gang blevet ejere af et vaffeljern. Det er så vildt. Jeg er normalt ikke til de der almindelige vafler, men jeg ved jo også, at man kan lave mange andre lækre ting med sådan et vaffeljern – både til det salte og søde køkken. Det er muligt, at det der med at lave vafler i forskellige variationer ikke er så hypet længere som det har været. Men altså – nu er vi kommet med på vognen, og det er indtil videre ret så lækkert.

Jeg er sommetider så heldig, at vores lokale Netto har en del gode spotvarer, og når jeg siger gode spotvarer, tænker jeg på produkter fra eksempelvis Urtekram. Forleden fandt jeg deres Græskarkernemel til 12 kr, hvilket jeg syntes var en relativ fin pris. Jeg har ikke rigtig tænkt over, hvad jeg skulle bruge græskarkernemelet til. Man kan altid supplere en smule af det i sit bagværket, men udover det havde jeg ikke rigtig nogen ideer – ikke før vi blev ejere af et vaffeljern (vaffeljernet fandt jeg sågar også i Netto – winwin).

Med et hurtigt kig i køkkenskabet blev der i løbet af få minutter rørt en græskarkernemelsdej sammen, som blev hældt i vaffeljernet, og ved I hvad? Det fungerede! Græskarkernemelsvaflerne blev sprøde med en intens smag af græskarkerner. Da dette var en testproduktion blev der ud af dejen ca. 2 vafler.


Græskarkernemelsvafler:

  • 2 spsk knuste hørfrø
  • 1 dl vand
  • 2 spsk gærflager
  • 3-4 spsk græskarkernemel fra Urtekram
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk revet citronskal
  • Vaffeljern

  1. Bland alle ingredienser sammen og lad det stå i 2-3 min.
  2. Tænd for vaffeljernet og hæld dejen på, når jernet er klar.
  3. Smør en god spread på vaflen og top dem med dit yndlingsgrønt.

Jeg har brugt følgende:

Fortæl mig endelig hvad I bruger jeres græskarkernemel til 🙂 Det er nemlig altid rart med nogle nye ideer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Fødselsdag