Franskbrød med boghvedekerner

Kidneybønnebøffer med svampe

Har I allesammen haft en god weekend? Det har jeg. Weekenden har budt på lidt af hvert. Vi har blandt andet været på heldagstur både fredag og lørdag, så derfor har der ikke været så megen tid og overskud til at fordybe sig i køkkenet – dog har jeg fået den fornøjelse at tilbringe weekenden sammen med min lille familie og hvad er mere skønt end lige netop dette?

Kender I til BurgerSøndag og veganer.nu? Hvis ikke synes jeg helt bestemt at I skal tjekke siden ud. Hver søndag holder Karina og Kasper BurgerSøndag – for at vise “nybegyndere” indenfor vegansk madlavning, at man sagtens kan lave smagfulde og saftige veganske burgere. På deres facebookside popper der altså en ny burger op hver søndag, og jeg er vild med konceptet – desuden kan jeg altså også rigtig godt lide tanken om at dedikere sin søndag i burgerens tegn, for hvem elsker ikke en stor og saftig burger?

Du kan lave din burger på alle mulige forskellige måder. I sidste uge spiste jeg eksempelvis denne burger:

Buger af sød kartoffel med hvidløgsmayo, rødløg, salat, røget tofu, tomater, avocadoskiver, salsa og røde grønkålsspirer.

Igår lavede jeg nogle super fine bøffer af en rest svampe og en dåse kidneybønner. Kidneybønner er altid en god ingrediens, når der skal laves deller eller bøffer. Med en skøn hjemmebagt bolle, en rest hjemmerørt remoulade og noget grønkålshummus, kom der alligevel en rigtig god burger ud af gårsdagens ingredienser.


Bøffer af kidneybønner og svampe (5-6 stk):

  • 250 g svampe
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 løg
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1 spsk tomatpure
  • 3 tsk røget paprika
  • 1 tsk karry
  • 2 tsk oregano
  • 2 spsk hørfrø
  • 1 håndfuld friskhakket persille
  • 2,5-3 tsk salt
  • Peber
  • 1 spsk Worcestershiresauce
  • 4 spsk rasp
  • 4-5 spsk havregryn

  1. Rengør svampene og skræl løget.
  2. Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend til du har en ensartet masse. Dejen må helst ikke være alt for blød. Er dette tilfældet, blender du en ekstra spsk rasp eller havregryn i farsen.
  3. Smag farsen til med salt og peber inden du kommer den på køl, så den kan hvile i 20 min.
  4. Hæld lidt olie på din pande og varm den godt op.
  5. Form 5-6 bøffer og steg dem til de får en sprød og mørk overflade.
  6. Brug dem som pålæg, til bøffen i burgerbollen eller med råstegte kartofler og en god sauce.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Franskbrød med boghvedekerner