Børnevenlig morgengrød med kanel og kardemomme

One pot rice

Hold nu fast hvor er dagene gået stærkt og den ene dag tager den anden – især når man har brugt tiden fornuftigt, hvis jeg selv skal sige det.

Som familie har vi faktisk ikke lavet så meget sammen udover en lille gåtur igår med hunden, Baloo. Jeg har nemlig haft lidt på programmet i form af MmM møde og mødregruppe – og man kan jo sige at vi har haft en mere eller mindre skøn solskinsweekend!

Dagen idag har ikke budt på det store. Jeg er ved at nå deadline for, hvornår jeg skal aflevere en boganmeldelse for bogen med den meget direkte titel “I love Dick”. Det skal så lige siges at Dick er én af de mandlige karakterer i bogen. Bogen er et feministisk værk skrevet af Chris Kraus og hvis jeg må tilstå så er det altså sådan en lidt atypisk bog i mit bogunivers – jeg er til de lidt mere historiske, biografiske og autentiske bøger. (Og det er så dér, hvor nogle vil tænke: “Hun er sgu da en tør én, hva?”). Men jeg bliver nødt til at give den et forsøg og få den læst da jeg som sagt skal lave en anmeldelse af bogen for Gyldendal. Og hvis nogen tænker, hvordan jeg har fået sådan en hæderlig opgave er det altså sket via en konkurrence på Instagram, som jeg var så heldig at vinde sammen med en masse andre, som også har fået æren i at anmelde en bog.

Her til aften serverede jeg en skøn og super nem ret med ris og en masse grøntsager. Jeg har taget udgangspunkt i ‘one pot pasta’ tilgangen, så det eneste du her skal have i brug er en gryde.


One pot rice:

 • 1 løg
 • 1 gulerod
 • 1 squash
 • 1/4 broccoli
 • 6 champignon
 • 1,5 dl edamamebønner
 • 2 tsk røget paprika
 • 1,5 tsk hvidløgspulver
 • 1,5 dl ris
 • 1 grøntsagsbouillon
 • 3-4 (5) dl vand
 • 1-2 spsk olie

 1. Skræl løg og skær det i tern sammen med gulerødder, squash, broccoli og champignon.
 2. Hæld olie i en gryde og tilsæt grøntsagerne.
 3. Tilsæt krydderier, grøntsagsbouillon og kom risene deri.
 4. Start med at hælde 3 dl vand i gryden og læg låget på. Lad det småkoge i 15-20 min, men sørg for at kigge til det undervejs for at se, om der skal mere væske i. Smag om risen er nok – hvis ikke lader du det koge til risen er nok (ca. 10 min).
 5. Tilsæt edamamebønnerne i som noget af det sidste og server retten med et groft stykke brød.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Børnevenlig morgengrød med kanel og kardemomme