Koldskål med kammerjunker

Olivenbrød

Hvis der er én særlig ting jeg savner fra min tid i Sydfrankrig er det ‘Pain aux olives’ fra den lokale bager i Tourrettes Sur-Loup. Jeg elskede smagen af oliven i brødet og dets bløde og saftige konsistens. Jeg får mundvand bare ved tanken om det. Det tog mig ikke mange sekunder at beslutte mig for at bage det såkaldte ‘Pain au olives’ og det blev intet mindre end vellykket.


Pain aux olives:

  • 2 dl oliven
  • 3 dl vand
  • 1/2 dl surdej (eller vand hvis du ikke har surdej)
  • 1 lille stykke gær
  • salt
  • 2,5 dl groft mel (jeg brugte purpurhvedemel)
  • 5 1/2 dl hvedemel

  1. Start ud med at fjerne stenene fra dine oliven.
  2. Kom dem i en røreskål sammen med vand, surdej, salt og gær og rør gæren ud.
  3. Tilsæt det grove mel samt hvedemelet (lidt ad gangen).
  4. Ælt dejen på en røremaskine alt imens du tilsætter det sidste hvedemel. Dejen skal æltes godt igennem indtil den slipper skålen – ca. 5-10 min.
  5. Lad dejen hæve i et par timer på køkkenbordet eller stil den i køleskabet til næste dag.
  6. Tænd ovnen på 250°.
  7. Hæld dejen i en brødform og bag brødet i ca. 20-25 min (da det varierer fra ovn til ovn er det vigtigt, at du tjekker om brødet er færdigbagt).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Koldskål med kammerjunker