Langtidshævede boller med græskar

Vaniljemousse

Jeg er typen, der elsker min kaffe højere end noget andet. Jeg har faktisk lagt planer for, at jeg på et tidspunkt ud i fremtiden vil dykke længere ned i kaffens univers og virkelig nørde mig igennem al den viden, der er omkring bønnerne, brygning, smage osv. – altså på et tidspunkt, hvor bleskift er lagt på hylden og hvor min hjerne ikke længere går under kategorien “ammehjerne”. I dette moment stopper du sikkert op og tænker, hvorfor i alverden jeg nu snakker om kaffe og min meget sløve hjerne, når indlægget oprindeligt hedder ‘Vaniljemousse’? jo, ser du. Sommetider når jeg rigtig skal forkæle mig selv, hvilket sker lidt for tit (især de dage, hvor man føler, at man har hørt børne- og baby opera det meste af dagen, og hvor man bogstavelig talt ikke har kunnet få blot små 5 minutters privatliv på… Ja, du ved nok.), skummer jeg min mælk, inden den kommer i kaffen og den mælk, jeg godt kan lide at bruge er intet mindre end soyadrikken med vanilje fra Alpro. IMG_2982
Alpros vaniljedrik har meget mere smag af vanilje en Naturli’s den blå, men desværre er den ikke økologisk – øv.
Det jeg i bund og grund vil frem til er, at denne vaniljemousse er baseret på soyadrikken fra Alpro. Den er let i smagen og bliver ekstra delikat, hvis du topper den med alverdens lækkerier. Jeg toppede min mousse med kakaonibs, granatæblekerner, kokosmel og skovsyre. Opskriften er ca. til 4 personer.

Du skal bruge:
2 dl vaniljesoya fra Alpro
2 spsk agavesirup
1 brik Alpro soya piskbar (den røde soyafløde, der egner sig til flødeskum)
1 -2 tsk agar agar (vegansk geleringsmiddel – kan købes i Meny eller her
Diverse toppings
Hæld soyadrikken i en kasserolle med agavesirup og skru op for varmen. Når det begynder at koge, tilsætter du agar agar, som skal koge med (Jeg anbefaler at du opløser agar agar i noget af soyamælken, inden du hælder det ned i kasserollen med den resterende mængde mælk for at mindske dannelsen af klumper.) Husk at piske grundigt. efter ca. 3-4 min tager du kasserollen af varmen og pisker Alpro soyafløden på en køkkenmaskine eller med en elpisker til du har flødeskum. Skru elpiskeren eller køkkenmaskinen ned på en lav hastighed og hæld forsigtigt den varme/lunkne masse ned i flødeskummet. Derefter hælder du moussen i en skål eller portionsanretter den med det samme, som stilles på køl i et par timer. Inden servering topper du moussen med alverdens lækkerier. Velbekomme.
image2

Dette inlæg indeholder affiliatelinks

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Langtidshævede boller med græskar