Julens lækre steg

Risalamande kage

En rest risengrød kan virkelig blive til noget helt igennem skønt. Udover risengrødsboller, blev der altså også plads til denne look-alike cheesecake med risalamande. Kagen er helt afgjort en sikker vinder, hvis der skal serveres lidt lækkert til gæsterne eller, hvis der bare skal være en hyggelig stemning på en torsdag aften.

IMG_0068

Til bunden:

Springform på ca. 28 cm i diameter

120 g grovkiks (veganske)

10 friske dadler

2 tsk kanel

1 1/2 spsk flydende kokosolie

Til risalamande:

400 g rest risengrød

250 g soyafløde (jeg brugte en usødet, men hvis du bruger en sød, så hold evt. igen med sirup)

3 tsk vaniljepulver

3 spsk sirup

4 spsk mandelmel

revet skal fra 1 citron og 1 appelsin

smag til med citronsaft, vanilje og sirup

1,5-2 dl mandelmælk

2-3 spsk Agar Agar

Kirsebærlag:

100 g kirsebærsauce uden bær

3 tsk Agar Agar

lidt lunkent vand

Start med at blende kiks, dadler og kanel sammen. Bland det sammen med den flydende kokosolie. Beklæd en springform med bagepapir og fordel kiksemassen nederst i formen. Stilles på køl.

Pisk fløden til skum og tilsæt risengrød, sirup, mandelmel, citronskal, appelsinskal, vanilje og citronsaft. Smag risalamanden til. Tag en kasserolle med mandelmælk og varm den op til kogepunktet. Udblød Agar Agar i en smule lunkent vand og tilsæt det til mandelmælken. Pisk det godt sammen i ca. 2 min, inden du hælder det op i risalamanden, som også piskes godt sammen. Fordel risalamanden ud over kiksebunden og stil det på køl.

Samme procedure gøres med kirsebærsaucen, som netop er blevet gjort med mandelmælken. Opvarm saucen og tilsæt Agar Agar, som er blevet udblødt i lunkent vand. Hæld det i saucen og pisk det godt sammen. Fordel det jævnt ud over risalamanden. Stilles på køl i et par timer, til kagen har fået en fastere konsistens.

Nyd kagen til en god kop kaffe og tænd et lille julelys eller to.

Velbekomme

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Julens lækre steg