Hello World

Efterårs æblekage

Min farmor er en mester i at bage – i det hele taget er hun ét af mine store forbilleder, når det kommer til madlavning. Jeg har fra barns ben altid fulgt hende i køkkenet og givet mit besyv med. Noget af det, som jeg husker allerbedst er, at der altid blev plukket stakkevis af æbler fra de to store æbletræer i haven. Af disse æbler blev der både kogt æblegrød og bagt æblekage. Min farmors æblekage vil jeg nok vove at påstå, at det simpelthen er én af de bedste, som jeg har smagt. Sødmen og syrligheden fra æblerne i en lettere fugtig og blød kage med finthakkede hasselnødder og sukker på toppen. Denne æblekage vil jeg glædeligt dele med jer. Jeg har dog ændret lidt i opskriften, så den er så plantevenlig som muligt, og det bliver den ikke ringere af, tværtimod.

Bagetid: 30-45 min 200°
Du skal bruge:
150 g sukker
150 g smeltet plantemargarine (evt. Fri eller anden)
Hørfrø- eller chiafrøslim der svarer til ca. 3 æg
190 g mel
1 1/2 tsk bagepulver
3/4 dl plantemælk
1 tsk vaniljesukker
revet citronskal
3-4 æbler skåret ud i små æblebåde
1 håndfuld hakkede nødder og kanelsukker til drys på kagen

Pisk hørfrøslim, sukker og smør sammen til en luftig masse. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk i ca. 3 min. Dejen fordeles ud i et ildfast fad dækket med bagepapir. Skræl æblerne og skær dem i både. Stik bådene ned i kagedejen og drys med kanelsukker og hakkede nødder. Bages herefter i en opvarmet ovn.

Kagen smager bedst, når den er kølet af og server endelig noget soya flødeskum dertil.

IMG_2928

 

 

 

Ingen kommentarer til Efterårs æblekage

 • greeneater

  Hej Birthe
  Jeg beklager, at jeg ikke har været mere præcis. Du kan enten vælge at koge hørfrø med vand for herefter at si frøene fra:

  50 gr hele hørfrø i 5 dl vand koges i ca. 3 minutter. Rør i kasserollen og si herefter frøene fra. Stil væden i køleskabet. 3-4 spsk svarer til ca. 1 æg. Det kan ca. Holde sig i 5-7 dage i køleskabet.

  – Eller vælge at kværne 1 spsk hørfrø/chiafrø med 3-4 spsk vand. Det svarer nogenlunde også til 1 æg. Husk at give det tid til at tykne

  De bedste hilsner
  Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birthe Kristensen

  Du skriver: Hørfrø- eller chiafrøslim der svarer til ca. 3 æg
  Jeg spør’ : hvor meget et det? :))
  Jeg er nybegynder så jeg ved det ikke 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Hello World